Γ. Καραγιάννης: “Με απόλυτη ασφάλεια για τη ναυσιπλοΐα θα λειτουργήσει η Διώρυγα της Κορίνθου”

από Team MyPortal.gr
sms

Με απόλυτη ασφάλεια για τη ναυσιπλοΐα θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου η Διώρυγα της Κορίνθου, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που την επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρακολουθώντας τα έργα αποκατάστασης.

«Στενά συνδεδεμένη με την οικονομία μας και την εθνική μας κληρονομιά, η Διώρυγα Κορίνθου είναι ένας σημαντικός κόμβος επικοινωνίας μεταξύ Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους, ενώ μαζί με την Διώρυγα του Παναμά και του Σουέζ αποτελούν τις τρεις τεχνικές διώρυγες που υφίστανται στον κόσμο σήμερα», σημείωσε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «η επαναλειτουργία της το συντομότερο δυνατό για χάρη του εμπορίου και της ναυσιπλοΐας, αποτέλεσε απόλυτη προτεραιότητα, για αυτό στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών με τον Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίσαμε το έργο Εθνικού Επιπέδου. Κινηθήκαμε τάχιστα, ολοκληρώσαμε τις μελέτες και τον Δεκέμβριο του 2021 δημοπρατήσαμε το έργο της αποκατάστασης. Οι εργασίες άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2022 με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 24 μήνες».

Καταληκτικά ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «παρότι το φαινόμενο των κατολισθήσεων εξελισσόταν ήδη από το 2018, χρειάστηκε η παρέμβαση της κυβέρνησής μας για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και σε βάθος το ζήτημα. Αποδεικνύουμε, λοιπόν, για άλλη μία φορά ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, σωστός σχεδιασμός και στενή επίβλεψη τα έργα προχωρούν και ολοκληρώνονται».