Εξαφάνιση Μαντλίν: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ευρήματα μετά και τις έρευνες στην Πορτογαλία

από Team MyPortal.gr
sms

Γερμανός εισαγγελέας υποβάθμισε τις ελπίδες για στοιχεία που θα φωτίσουν την υπόθεση της εξαφάνισης της Βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚαν πριν από 16 χρόνια, την ώρα που η αστυνομία ολοκλήρωνε τις έρευνες κατά μήκος ενός φράγματος στην Πορτογαλία. Η περιοχή είχε υποδειχθεί μετά από πληροφορίες ότι, εκεί είχε πετάξει τα πειστήρια της πράξης του, ο κύριος ένοχος.

AP Photo/Joao Matos

Πηγή προσκείμενη στην έρευνα δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει «τίποτα να αναφερθεί» μετά από τρεις ημέρες ερευνών. Οι γερμανικές αρχές, οι οποίες έχουν κατονομάσει έναν ύποπτο για την υπόθεση, βοηθούν τα πορτογαλικά συνεργεία να «χτενίσουν» την απομακρυσμένη περιοχή στην ενδοχώρα από το παράκτιο θέρετρο Αλγκάρβε, όπου η Μαντλίν -τότε τριών ετών- εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών το 2007.

«Φυσικά υπάρχει μια κάποια προσδοκία, αλλά δεν είναι υψηλή», δήλωσε στο Reuters ο εισαγγελέας Κρίστιαν Γουόλτερς. Ήταν σημαντικό να φανεί ότι οι αρχές ερευνούσαν την υπόθεση, πρόσθεσε.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ονόμασαν πέρυσι τον Κρίστιαν Μπρούκνερ «νούμερο 1» ύποπτο για την εξαφάνιση της ΜακΚαν. Ο καταδικασμένος για κακοποίηση παιδιών και έμπορος ναρκωτικών βρίσκεται στη φυλακή στη Γερμανία για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στο ίδιο μέρος του Αλγκάρβε. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση ενώ δεν έχει εντοπιστεί καμία σορός.

Carabinieri via AP, File

«Οποιαδήποτε ανακάλυψη ρούχων θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα», είπε ο Γουόλτερς, προσθέτοντας «πολλά είναι πιθανά».

Σύμφωνα με τον Γουόλτερς, οι αρχές δεν είχαν ακόμη αναγγείλει τον χρόνο της έρευνας, αλλά μάρτυρες δήλωσαν ότι η βρετανική αστυνομία που βοήθησε τους Πορτογάλους και Γερμανούς συναδέλφους της στις έρευνες στη δεξαμενή, είχε φύγει νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και στη συνέχεια οι Γερμανοί ερευνητές μάζεψαν τις σκηνές τους σε έναν καταυλισμό σε έναν λόφο.

Πηγές δήλωσαν ότι τα δείγματα που θα συλλεχθούν θα αναλυθούν στη Γερμανία.