Ερντογάν: Καμία τουρκική υποστήριξη στη Σουηδία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

από Team MyPortal.gr
sms

ΗΣουηδία «δεν πρέπει να περιμένει την τουρκική υποστήριξη» για ένταξή της στο ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας έντονα σε μια διαδήλωση το περασμένο Σαββατοκύριακο μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, όπου ένας ακροδεξιός Σουηδός έκαψε το Κοράνι.

«Αν δεν σέβεστε τη θρησκεία της Τουρκίας ή των μουσουλμάνων, δεν θα λάβετε καμία υποστήριξη από εμάς στο ΝΑΤΟ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «αν συμπαθούν τόσο πολύ μέλη τρομοκρατικών ομάδων και εχθρούς του Ισλάμ, τους συμβουλεύουμε να εμπιστευτούν την άμυνα της χώρας τους και σε αυτούς» αναφερόμενος στη Σουηδία.

«Κανένα άτομο δεν έχει την ελευθερία να προσβάλει τους αγίους των μουσουλμάνων ή άλλες θρησκείες και πεποιθήσεις», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «η άσχημη πράξη στη Σουηδία αποτελεί προσβολή για όλους όσους σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων, ιδιαίτερα των μουσουλμάνων».

Έφτασε στο σημείο να εκφράσει την περηφάνια του εξισώνετε το Ισλάμ με την Τουρκία. «Γνωρίζουμε ότι από τις Σταυροφορίες, η έννοια του Ισλάμ και η έννοια της Τουρκίας έχει εξισωθεί στην Ευρώπη και είμαστε περήφανοι για αυτό ως έθνος», υπογράμμισε.