ΕΛ.ΑΣ.: Επιστρέφει στην Εισαγγελία ο φάκελος για την «Κιβωτό του Κόσμου»

από Team MyPortal.gr
sms

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επιστρέφει ο φάκελος της υπόθεσης για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλουσα Αρχή», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα που αφορά τις σεξουαλικές επιθέσεις αλλά και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσης και διατροφής των φιλοξενούμενων παιδιών στις δομές της Κιβωτού.

Την έρευνα έχει αναλάβει το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας για τουλάχιστον πέντε από τις δομές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, σε Αθήνα και περιφέρεια.

Αρχικά, η καταγγελία έφτασε στο ειδικό τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συνήγορου του πολίτη τον περασμένο Αύγουστο και εν συνεχεία ξεκίνησε η έρευνα σε δομές της εν λόγω ΜΚΟ τόσο στην Αθήνα αλλά και εκτός.

Εκεί τα ειδικά κλιμάκια ανέπτυξαν επαφές με άτομα στους χώρους της ΜΚΟ, οι οποίοι φέρονται να τους περιέγραψαν προβληματικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Όταν συγκέντρωσαν τα στοιχεία ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, όπου στις αρχές Νοεμβρίου διέταξε προκαταρκτική έρευνα την οποία και ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.