Εκλογές Τουρκία: Καταγγέλει για παρατυπίες σε χιλιάδες κάλπες η τουρκική αντιπολίτευση

από Team MyPortal.gr
sms

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας διαπίστωσε παρατυπίες σε 2.269 κάλπες για τις προεδρικές εκλογές και σε 4.825 κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, όπως δήλωσε αξιωματούχος του την Τετάρτη.

Ο Μουχαρέμ Ερκέκ, αναπληρωτής πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι παρατυπίες σε κάθε κάλπη κυμαίνονται από μία μόνο λανθασμένη ψήφο έως εκατοντάδες ψήφους.

«Παρακολουθούμε κάθε ψήφο, ακόμη και αν δεν αλλάζει το συνολικό αποτέλεσμα», δήλωσε στην Άγκυρα. Συνολικά 201.807 κάλπες στήθηκαν για τις εκλογές, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, εξήγησε ο Ερκέκ.

Ο Ερντογάν βρέθηκε, κόντρα στις προγνώσεις, μία ανάσα από οριακή επικράτηση αποσπώντας ποσοστό της τάξεως του 49,50% με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να λαμβάνει 44,89% στην «κούρσα» για την προεδρία.

Στην Εθνοσυνέλευση, η κυβερνώσα Λαϊκή Συμμαχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί μαζί με μικρότερες δυνάμεις κατήγαγε καθαρή νίκη αποσπώντας 322 έδρες σε σύνολο 600.