Οι εφτά χαμένοι του ανασχηματισμού

από Team MyPortal.gr
sms

Εκτός κυβερνητικού σχήματος βρέθηκαν 7 υπουργοί. Πρόκειται για τους υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Σταύρο Κοντονή, Λυδία Κονιόρδου και Ευάγγελο Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη και τους υφυπουργούς Γιάννη Μπαλάφα και Γιάννη Αμανατίδη.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που στον προηγούμενο ανασχηματισμό είχε μετακινηθεί από το πρώτο τη τάξει υπουργείο, το εσωτερικών στο ναυτιλίας, φαίνεται ότι «πληρώνει» με καθυστέρηση τη ρύπανση στο Σαρωνικό, αλλά και την είσοδο στην κυβέρνηση της -επίσης προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Ο Σταύρος Κοντονής που έμεινε εκτός του υπ. Δικαιοσύνης «πλήρωσε» την υπόθεση της Energa και την αποφυλάκιση Φλώρου, ενώ τη θέση του επιδείνωσε και το γεγονός ότι ήταν συχνά υπερφίαλος προξενώντας αντιπάθειες εντός και εκτός κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το παρατσούκλι του εκ Ζακύνθου ορμώμενου βουλευτή και τέως υπουργού είναι «κόντες». Κατά πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Κοντονή, ο πρωθυπουργός του πρότεινε να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, αλλά δεν δέχθηκε.

Η Λυδία Κονιόρδου αποχώρησε από το υπουργείο πολιτισμού μετά τις αλλεπάλληλες αστοχίες στο αντικείμενο της.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «αποδεκατίστηκε» καθώς απομακρύνθηκαν και ο υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων-Πράσινων.

Εκτός «νυμφώνος» βρέθηκε και ο Γιάννης Μπαλάφας καθώς καταργήθηκε η θέση του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι γνωρίζοντες λένε ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τον προϊστάμενό του υπουργό, Δημήτρη Βίτσα.

Σε αυτά τα ονόματα προστίθενται φυσικά η αναγκαστική έξοδος του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος ανέλαβε γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και η αποπομπή του Νίκου Τόσκα, την παραίτηση του οποίου είχε κάνει δεκτή προ ημερών ο πρωθυπουργός, μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Εκτός κυβέρνησης και ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που μάλλον πλήρωσε τις γεωγραφικές ισορροπίες, καθώς από τη Θεσσαλονίκη εισήλθε στην κυβέρνηση ο Μάρκος Μπόλαρης.