ΕΕΘ: Μεγάλη δωρεά στο ΑΧΕΠΑ

Εξ΄αρχής το ΕΕΘ επιθυμούσε να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων του ΑΧΕΠΑ, που δίνουν από την πρώτη στιγμή τη μάχη κατά του Κορονοϊού, με κίνδυνο της ζωής τους. Ωστόσο, ήταν δύσκολο, λόγω του υφιστάμενου νομικού πλαισίου δωρεών να ολοκληρωθεί αυτή η στοχευμένη διαδικασία. Χρειάστηκαν ειδικές ρυθμίσεις μέχρι να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της δωρεάς, η οποία θα αφορά την αγορά ειδικού εξοπλισμού καθαρισμού του αέρα και ψύξης/θέρμανσης για τη νέα Μονάδα Λοιμώξεων.

Οι χρονοβόρες και πολύπλοκες γραφειοκρατικές και άλλες διαδικασίες για την απόδοση της δωρεάς του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης των 100.000 ευρώ προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι τελευταίες λεπτομέρειες εξετάστηκαν σε συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής της Επιτροπής Πανδημίας του ΑΧΕΠΑ, αν. καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ και γνωστός λοιμωξιολόγος Σίμος Μεταλλίδης, και ο Μιχάλης Ζορπίδης τον οποίο πλαισίωσαν και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μεταλλίδης ευχαρίστησε θερμά το ΕΕΘ γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρίς την δωρεά αυτή η νέα μονάδα δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί. Πρόκειται για τη Νέα Μονάδα Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ με ειδικό εξοπλισμό και εννέα κλίνες, η οποία, σε περιόδους μεγάλου φόρτου θα μετατρέπεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Είναι μία μονάδα που θα γίνει με χρήματα από δωρεές. Όπως μου αρέσει να το λέω, πρόκειται για μία μονάδα που φτιάχνεται από τη Θεσσαλονίκη για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεταλλίδης.

Όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης, «εμείς, ως Επιμελητήριο που εκφράζει τον κόσμο της Αγοράς, αναζητήσαμε και βρήκαμε τους τρόπους για να στηρίξουμε το ΑΧΕΠΑ και τους λειτουργούς του ώστε αυτό να γίνει ακόμη πιο δυνατό στις μάχες που δίνει. Και το κάνουμε γιατί αισθανόμαστε την υποχρέωση να βοηθήσουμε, ως φορέας της πόλης. Θα το κάνουμε γιατί τις δύσκολες αυτές ώρες κανείς δεν δικαιούνται να απουσιάζει».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, ο Γενικός Γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Οικονομικός Επόπτης Κώστας Ιακώβου και το μέλος της ΔΕ Κώστας Λάσκος.

 

No Comments Yet

Comments are closed