Διάλογος Κυρ. Μητσοτάκη με ορειβάτη «δείχνει» πρώτες κάλπες τον Απρίλιο

από Team MyPortal.gr
sms

Τον γρίφο της ημερομηνίας των εκλογών φαίνεται πως έλυσε ο διάλογος του πρωθυπουργού με έναν από τους «μαθητές» του Κέντρου Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Δήμου Κορυδαλλού, όπου περιόδευσε το πρωί.

Συγκεκριμένα η στιχομυθία που επακολούθησε της δήλωσης του πολίτη ότι είναι ορειβάτης, πρόδωσε κατά τα φαινόμενα και το ορόσημο για την κάλπη της απλής αναλογικής με τον πρωθυπουργό να εκφράζει την επιθυμία «να πάει στον Όλυμπο τον Μάιο, μετά τις εκλογές».

Ακολουθεί ο διάλογος:

Κ. Μητσοτάκης: Πως πάει η εκμάθηση εδώ;
Ορειβάτης: Τώρα μαθήματα κάνουμε. Να μάθουμε κιόλας
Κ. Μητσοτάκης: Συνέχεια μαθαίνουμε.
Oρειβάτης: Εν τω μεταξύ ξέρεις και εμείς στην ορειβασία πρέπει να ξέρουμε και λίγο.
Κ. Μητσοτάκης: Ορειβάτης είστε;
Ορειβάτης: Ναι.
Κ. Μητσοτάκης: Και εγώ είμαι ορειβάτης.
Ορειβάτης: Ορειβάτης.
Κ. Μητσοτάκης: Και εγώ είμαι.
Ορειβάτης: Θα σε πάω σε κανένα μονοπάτι.
Κ. Μητσοτάκης: Σε κατάλαβα από τα ρούχα.
Πολίτης: Έχει ανέβει τέσσερις φορές στον Όλυμπο.
Κ. Μητσοτάκης: Θέλω να πάω στον Όλυμπο.
Ορειβάτης: Ε, να σε πάμε.
Κ. Μητσοτάκης: Μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι, το επικρατέστερο σενάριο βάσει του οποίου δουλεύουν οι γαλάζιες “μηχανές” θέλει τις κάλπες να στήνονται σε μια από τις δύο πρώτες Κυριακές του ερχόμενου Απριλίου. Είτε στις 2 Απριλίου, είτε ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων 9 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός πάντως μιλώντας στο διαγραμματειακό της Νέας Δημοκρατίας είχε χρησιμοποιήσει ακόμη έναν χρησμό: “Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά…”

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στον Κορυδαλλό σήμερα το πρωί και αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στους στόχους για την επόμενη τετραετία αν οι πολίτες την εμπιστευθούν ξανά στις εκλογές.

«Το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H μέριμνα αυτής της κυβέρνησης, η έννοια μας, θα είναι πάντα οι συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο η κυβέρνηση αυτή δεν θα διστάζει αυτό το μέρισμα ανάπτυξης να το αξιοποιήσει για να στηρίξει συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται. Είμαστε αντιμέτωποι με μια εισαγόμενη κρίση ακρίβειας, κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε για να ελαφρύνουμε την επίπτωση στα νοικοκυριά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.