Χρ. Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας, η προθεσμία για την πληρωμή των οποίων λήγει αύριο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός μίλησε επίσης για τα μετρά στήριξης, για τα οποία τόνισε ότι θα εμπλουτίζονται για όσο χρειαστεί, όμως όσο παρατείνονται τα περιοριστικά τόσο είναι ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι για κάθε 15 ήμερες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές, τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίζονται κατά 1-1,2 δισ. ευρώ, το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού μειώνεται κατά 0,7%, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιβαρύνεται κατά 0,8%.

Ο υπουργός εστίασε επίσης στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ προκείμενου να καλυφθούν κάποιες από τις δαπάνες της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και σε ένα νέο πρόγραμμα Γέφυρα για νομικά πρόσωπα.

Τόνισε δε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευθούν πόροι για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ο 7ος κύκλος.

No Comments Yet

Comments are closed