Χ. Σπίρτζης: Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει κουμάντο η κομματική γραφειοκρατία

από Team MyPortal.gr
sms

Για τη διαδοχή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε ο Χ. Σπίρτζης στο MEGA, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με την εκλογή προέδρου θα πρέπει να κάνει μία μεγάλη συζήτηση που να απευθύνεται στους πολίτες και την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς από αυτά που μέχρι τώρα συζητιούνται είναι ότι από την πλευρά της πλειοψηφίας δεν υπήρχε κάποιος που να έχει στο μυαλό του να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα ή να προετοιμάζεται για να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Είναι απόλυτα προφανές ότι το πόσους υποψηφίους θα έχεις σχετίζεται ότι με το εάν θέλει κάποιος ή δεν θέλει, εάν είναι προετοιμασμένος τα προηγούμενα 6-7 χρόνια ή όχι. Σχετίζεται με το πολιτικό πλαίσιο και πλατφόρμα που πρέπει να έχει».

 

«Ο Α. Τσίπρας κατάφερε να ενώσει διαφορετικές πολιτικές ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ»

Επίσης, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι ο Α. Τσίπρας είναι ο άνθρωπος, ο ηγέτης που μπόρεσε να φέρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολύ διαφορετικές πολιτικές ομάδες και κατευθύνσεις και είχε την ικανότητα – ευτυχώς για τον χώρο – να συνθέτει όλα αυτά τα διαφορετικά ρεύματα και να παράγει μία προοδευτική πρόταση».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα είναι ο προοδευτικός και δημοκρατικός χώρος να εκφραστεί και να μείνει δεύτερος πόλος του συστήματος ώστε να μη γίνει η ακροδεξιά δεύτερος πόλος, προσθέτοντας πως «το διακύβευμα εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν θα συνεχίζει να υλοποιεί τις αποφάσεις του συνεδρίου και θα καλύπτει από την σοσιαλδημοκρατία τους σοσιαλιστές, την ευρωπαϊκή αριστερά και τη ριζοσπαστική αριστερά ή έαν θα περιοριστεί στην ριζοσπαστική αριστερά και θα έχει μικρότερη κοινωνική απεύθυνση».

«Ο καινούργιος πρόεδρος δεν θα βγει με καλλιστεία αλλά με πολιτικές θέσεις»

Σύμφωνα με τον κο Σπίρτζη, η κομματική γραφειοκρατία είναι εκείνη που κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον μηχανισμό του μέχρι και σήμερα.

«Ο καινούργιος πρόεδρος δεν θα βγει με καλλιστεία, με πολιτικές θέσεις θα βγει. Για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω να σφυρηλατήσουμε ακόμα περισσότερο την ενότητα του κόμματός μας θα πρέπει να διευκρινίσουμε μία σειρά από ζητήματα σε συγκεκριμένους τομείς, στα εθνικά θέματα, το ασφαλιστικό, τις προτάσεις μας για την επιχειρηματικότητα», ανέφερε.

Τέλος, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως απαραίτητο για την εκλογή προέδρου είναι οι υποψήφιοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τους πλαίσιο.