Ανακοίνωση Αριστείδη Φλώρου μετά τις αντιδράσεις για την αποφυλάκισή του

Ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την αποφυλάκισή του εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει εξέδωσε ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο καταδικασθείς τον Φεβρουάριο του 2017 σε κάθειρξη 21 ετών για εμπλοκή στην υπόθεση Energa – Hellas Power κάνει λόγο για ανακρίβειες και σημειώνει ότι «οι διατάξεις για την υφ’ όρον απόλυση για λόγους υγείας ισχύουν από ετών και ορίζουν την διαδικασία επίσημης διάγνωσης και αξιολόγησης των προβλημάτων υγείας των κρατουμένων που πάσχουν».

Επίσης, σημειώνει ότι «η απόλυσή του με όρους αποφασίστηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο κατ’ εφαρμογήν των σχετικών διατάξεων του νόμου (άρθρο 110 Α ΠΚ), αφού εξέτισε τον απαιτούμενο χρόνο σε σχέση με την ποινή που του επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώ η έφεση που έχει ασκήσει δεν έχει ακόμη εκδικαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι η αποφυλάκισή του προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της ΝΔ, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ».

Επίσης, χθες παρενέβη για την υπόθεση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ζήτησε «το βούλευμα με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία».

Επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Αριστείδη Φλώρου.

dieykriniseis-arhs-flwros

Πηγή: kathimerini.gr

No Comments Yet

Comments are closed