Α. Τριανταφυλλίδης: «Πρόταση μομφής στο παρακράτος και στον υπόκοσμο των υποκλοπών του Μητσοτάκη»

από Team MyPortal.gr
sms

Ομιλία κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβερνήσεως που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

 

Διαβάστε την ομιλία του βουλευτή:

“Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βρισκόμαστε πρόδηλα ενώπιον μιας πρωτοφανούς πολιτικής, θεσμικής και ηθικής κρίσης της οποίας το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί την αποτρόπαια και ανυπόφορη κορύφωσή της. Ζόφος αποπνικτικός γαλάζιων ρυπαρών δικτύων πνίγει το κράτος δικαίου, τη χειμαζόμενη κοινωνία, την παραπαίουσα οικονομία, τον διωκόμενο πολιτισμό.

Η χώρα μας είναι πρώτη στη διαφθορά, εκατοστή όγδοη στην ελευθερία του Τύπου, πρώτη στην ανεργία των νέων, πρώτη στην ακρίβεια καυσίμων και ρεύματος, πρώτη στους θανάτους από covid. Αυτός ο ορυμαγδός που πνίγει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, που αφαιρεί οξυγόνο από τη ζωή τους, υπογραφεί την πρόταση μομφής.

Μέμφεται τη χειρότερη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης που μόνο η κυβέρνηση του «αρχιερέα» της αποστασίας ’90-‘93 μπορεί να συγκριθεί μαζί της, με το σκάνδαλο των υποκλοπών Μαυρίκη.

Η αμηχανία σας έκδηλη, καθώς ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τοποθέτησε τον τεράστιο καθρέφτη όχι των πληροφοριών, αλλά των αποδείξεων απέναντί σας της ενδελεχούς και τεκμηριωμένης έρευνας της αρμόδιας κατά το Σύνταγμα, άρθρο 19 παράγραφος 2, ανεξάρτητης αρχής, της ΑΔΑΕ.

Αντικρίσατε το είδωλό σας και τρομάξατε ως εκπρόσωποι του κόμματος των ωτακουστών μαζί με το κόμμα των «Πάτσηδων», των «Χειμάρων» και των άλλων παιδιών υλοποιώντας το δόγμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει». Αποδείξεις δεν θέλατε; Γνωστοποιήθηκαν επίσημα με βάση και τον δικό σας νόμο, τον ν. 5002/2022, τον οποίο ψηφίσατε, αλλά όπως φαίνεται, δεν γνωρίζετε καν τις πρόνοιες του άρθρου 8 παράγραφος 6, από τον αρμόδιο και ουχί αυτόκλητο Πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Οι συνεντεύξεις εκδικούνται. Στις 7 Νοεμβρίου του 2022 σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε σχετικά με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας «DOCUMENTO». Το δημοσίευμα αυτό, έλεγε ο Νίκος Χατζηνικολάου, καταλογίζει σε εσάς προσωπικά ότι δώσατε εντολή στην ΕΥΠ ή σε τυχόν παράκεντρά της να παρακολουθήσουν πολιτικούς και δημοσιογράφους παράνομα. Απαντάει ο Μητσοτάκης: «Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος. Έχουμε ένα δημοσίευμα το οποίο παρουσιάζει μία σειρά από ονόματα τα οποία δήθεν ήταν υπό παρακολούθηση χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο». Και λίγο πιο κάτω: «Η απάντησή μου είναι καμία απόδειξη γι’ αυτά τα οποία γράφονται». Και λίγο πιο κάτω: «Να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός ότι παρακολουθεί Υπουργούς του χωρίς καμία απολύτως απόδειξη». Και λίγο πιο κάτω: «Προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού σε παρακολούθηση στελεχών της Κυβέρνησής του…» -όχι των πολιτικών του αντιπάλων, της Κυβέρνησής του- «…δεν νοείται σε μια δημοκρατία». Έτσι κατέστη σαφές ότι εκεί που τελειώνει η δημοκρατία αρχίζει το ρυπαρό παρακρατικό δίκτυο του κ. Μητσοτάκη.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός! Φως στο καθεστώς! Γιατί μιλάμε για καθεστώς και για παρουσία πολιτικού υπόκοσμου; Η ΑΔΑΕ ενημερώθηκε από την ΕΥΠ πως τα ηλεκτρονικά αρχεία με τα δεδομένα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη-Κουκάκη που αποδεχθήκατε έχουν καταστραφεί. Πώς λέγεται αυτό αν δεν λέγεται «καθεστώς», αν δεν λέγεται «πρακτικές πολιτικού υπόκοσμου»; Ποιος έδωσε την εντολή να καταστραφεί το υλικό της παρακολούθησης; Γιατί τα καταστρέψατε;

Ο τελευταίος πολίτης σε κάθε ευνομούμενη χώρα και σε κάθε δημοκρατική πολιτεία που δικαιούται να πει «δεν γνωρίζω» είναι ο Πρωθυπουργός της. Το δίλημμα αμείλικτο και η κατάληξη μονόδρομος: η παραίτηση! Είτε είσαι συμμέτοχος-πρωταγωνιστής στις υποκλοπές ή ανίκανος να τις εμποδίσεις, επειδή δεν γνώριζες, και στις δύο περιπτώσεις η κατάληξη είναι μονόδρομος: παραίτηση!

Εσείς που παριστάνετε τους πατριωταράδες παρακολουθούσατε τους υπερασπιστές της πατρίδας για τρία ολόκληρα χρόνια. Γιατί; Ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων από εσάς που καμώνεστε και παρουσιάζεστε στην κοινή γνώμη ως οι μέγιστοι πατριωταράδες; Δεν σας πιστεύει κανείς εξαιτίας της αλαζονείας και της έπαρσης του πορφυρογέννητου και ανασφαλούς, του κατά δήλωσή του ανήξερου και αδαούς και γι’ αυτό ακατάλληλου για τη θέση του Πρωθυπουργού, καθώς συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε αυτή την ιλαροτραγωδία σε βάρος της δημοκρατίας.

Και έρχομαι τώρα σε κάτι που είχα σημειώσει στις 26 Μαΐου του 2020 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον κ. Πιερρακάκη, τον Υπουργό σας. Του ανέφερα πως το σκάνδαλο «Cambridge Analytica» το ξέρετε, έχει βουίξει ο τόπος. Έτσι του έλεγα. Προστατεύστε τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τα social media, από το Facebook, το Twitter, να μην πέφτουν στα χέρια ανθρώπων που θέλουν να αξιοποιήσουν τα προσωπικά δεδομένα για να επηρεάσουν είτε την αγοραστική είτε ακόμη χειρότερα, όπως σημείωνα, την πολιτική συμπεριφορά των πολιτών. Και δυστυχώς, όπως αποκαλύπτεται σήμερα από τον Ιστότοπο «NEWSBOMB», όχι μόνο δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα, αλλά το ίδιο το Μαξίμου έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα, προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών, για πολιτικές καμπάνιες. Αποκαλύπτεται, δηλαδή, ότι πέραν του σκανδάλου των υποκλοπών, υπάρχει μία ακόμη πτυχή της πρωτοφανούς δημοκρατικής εκτροπής με ιθύνοντα νου πάντα τον κ. Μητσοτάκη, από τον οποίον αναμένουμε να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματά μας.

Δεν έπεσα από τα σύννεφα από τις αποκαλύψεις, καθώς πριν από ακριβώς δύο χρόνια περιέγραφα σε άρθρο μου στην Εφημερίδα «DOCUMENTO» αυτές τις πρακτικές που εσείς τις φέρατε στην Ελλάδα καμωνόμενοι και μιμούμενοι το σκάνδαλο «Cambridge Analytica» και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από το «καθεστώς Μητσοτάκη». Ποιο; Ο «αρχισυντάκτης» του Μαξίμου ομαδοποιεί τους πολίτες και επιχειρεί να πολτοποιήσει την κρίση τους. Στοχεύει σε πολίτες-πελάτες στα social media, στους ευκολόπιστους με αριστερές ευαισθησίες, στους οπαδούς της αποχής και στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα για την εκλογική τους συμπεριφορά. Ό,τι πιάνει στον καθένα. Είναι οι λεγόμενες «ψυχολογικές πολεμικές επιχειρήσεις» για να εξαφανιστεί ο εχθρός. Ποιος είναι ο εχθρός; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Σπιλώνετε, λασπώνετε τους εχθρούς φιλοδοξώντας να είστε πρωταθλητές στον βούρκο και όχι για να πείσετε ότι είστε οι «καθαροί». Έτσι, καταφέρνετε στα βρώμικα και στάσιμα νερά της Δεξιάς να ποτίζεται το φίδι της ακροδεξιάς λέγοντας στον ελληνικό λαό «όλοι είστε το ίδιο». Δεν είμαστε το ίδιο και γι’ αυτό κάνουμε την πρόταση μομφής και γι’ αυτό φωνάζουμε με στεντόρεια τη φωνή -έστω και τα ξημερώματα και με την απουσία των μέσων ενημέρωσης- και γι’ αυτό σημειώνουμε ότι στο ίδιο πλαίσιο προπαγάνδας είναι και οι δημοσκοπήσεις που χρησιμοποιήθηκαν από την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 ως εργαλείο ψυχολογικών επιχειρήσεων για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Τι λέγατε στον Έλληνα πολίτη; Ό,τι και να συμβεί, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, ο Μητσοτάκης θα είναι μπροστά δέκα, δεκαπέντε, είκοσι μονάδες. Κάθε προσπάθεια, δηλαδή, αντίστασης, αντίδρασης, διεκδίκησης και αγώνα είναι μάταιη. Αυτό καλλιεργήσατε επί τέσσερα συναπτά έτη! Όμως, η ώρα της κρίσεως της αιωνίου μεριωμένης κολάσεως έφτασε! Ορκιστήκαμε να είμαστε πιστοί στο δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούμε στο Σύνταγμα και όχι να είμαστε θεατές της καταστρατήγησής του από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός των κοριών υπονομεύει τη συνταγματική λειτουργία του πολιτεύματος και προκαλεί ευθέως ζήτημα δημοκρατίας. Όνειδος για την πατρίδα, εφιάλτης για τη δημοκρατία, «μεγάλος αδερφός» για τα κατοχυρωμένα συνταγματικά ατομικά δικαιώματα.

Έλληνες πολίτες είναι σαφές ότι εσείς θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές και για τη δέσμευσή μας να συγκροτήσουμε προανακριτική επιτροπή διερεύνησης των ποινικών ευθυνών για τις υποκλοπές. Θα πληρώσουν! Οι ένοχοι θα πληρώσουν! Επιτέλους τέλος! Η πολιτική ευθύνη βαραίνει τον κ. Μητσοτάκη και η ανάληψή της σημαίνει παραίτηση και εκλογές.

Σας ευχαριστώ.”

Ο σύνδεσμος της ομιλίας του κ.Τριανταφυλλίδη:

https://www.youtube.com/watch?v=sINU3lDbqIM&t=86s