Α. Πατέλης στο CNBC: Η εκλογική νίκη της ΝΔ ήταν και ξεκάθαρη ήττα του λαϊκισμού (vid)

από Team MyPortal.gr
sms

«Ξεκάθαρη ήττα για τον λαϊκισμό» χαρακτήρισε ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, σημείωσε στις δηλώσεις του στο CNBC ότι «ήταν ξεκάθαρη ήττα για τον λαϊκισμό» και όσους προτείνουν «απλοϊκές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, περίπου σαν να υπόσχεσαι σε κάποιον πως θα χάσει βάρος τρώγοντας σοκολάτες».

«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ένα πρόγραμμα 83 δισ. αλλά δεν μας είπε που θα βρει τα λεφτά. Επίσης, έκαναν μια καμπάνια τοξική και κακεντρεχής που τελικά απώθησε τους ψηφοφόρους», τόνισε ο κ. Πατέλης.

Πιστεύουμε πως χρειαζόμαστε δύο θητείες ώστε να αλλάξει η χώρα σημαντικά και αυτό που υποσχόμαστε είναι φυσικά περισσότερες επενδύσεις, ταχύτερη ανάπτυξη αλλά υπάρχει και η κοινωνική διάσταση στο πρόγραμμά μας.

Χρειάζεται να μειώσουμε τις ανισότητες, να βελτιώσουμε το σύστημα Υγείας και να κάνουμε τη μεταρρύθμιση του κράτους» ανέφερε ο κ. Πατέλης

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στην προηγούμενη δεκαετία η χώρα κατόρθωσε να παραμείνει στο ευρώ και αυτή τη δεκαετία ο στόχος είναι να συγκλίνουμε με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης στους μισθούς και το βιωτικό επίπεδο, ώστε να βρεθούμε στον πυρήνα των πιο ανεπτυγμένων χωρών.

Συμπλήρωσε πως αυτό θα επιτευχθεί με περισσότερες επενδύσεις και ισχυρότερη ανάπτυξη.

Για το στόχο ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, επανέλαβε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί με την επανεκλογή της ΝΔ, μέσα στις 100 ημέρες διακυβέρνησης.