Οι βίδες φούρνου με σάλτσα είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για το μεσημεριανό τραπέζι που σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο!
Για τις βίδες θα χρειαστείτε:
500 γρ Βίδες
Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
200 γρ τριμμένη Μοτσαρέλα
200 γρ τριμμένη Παρμεζάνα
150 γρ ψιλοκομμένη Καπνιστή γαλοπούλα
7 κουταλιές σούπας Κρέμα γάλακτος
Για την σάλτσα θα χρειαστείτε:
3 ψιλοκομμένες Ντομάτες
1 μικρό τριμμένο Κρεμμύδι
1 σκελίδα τριμμένη Σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο Βασιλικό
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζετε.
Βράζετε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά.
Ανακατεύετε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύετε όλα μαζί κι αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ.
Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά σας.
Αφήνετε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνετε.