Aνδρέας Παπαμιμίκος: Υπάρχει ζωή και μετά την πολιτική

από Team MyPortal.gr
sms

Στην Ελλάδα δύσκολα κάποιος παίρνει την απόφαση να βγει από την πολιτική και για αυτό πολλές φορές συζητάμε για αντιδράσεις σε περιπτώσεις που επιδιώκεται η λεγόμενη ανανέωση προσώπων. Δεν είναι όμως όλοι έτσι. O Aνδρέας Παπαμιμίκος το είπε και το… απέδειξε: υπάρχει ζωή και εκτός πολιτικής. Μπήκε στην πολιτική από πολύ μικρός και επίσης πολύ μικρός έφθασε σε υψηλά κομματικά αξιώματα, με κορυφαίο αυτό του γραμματέα της ΝΔ. Αποφάσισε ωστόσο εγκαίρως και καιρό πριν λήξει η θητεία του, μετά την πορεία που διάγραψε στην πολιτική να στρέψει την πλώρη του στον επαγγελματικό τομέα στοχεύοντας στην δημιουργία και την καταξίωση.

Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από το 2010 και ακολούθως, το 2013, γραμματέας της ΝΔ, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στα 37 του αποφάσισε να κάνει στροφή. Να κάνει ένα βήμα πίσω από το πολιτικό προσκήνιο και να κάνει τη δική του προσπάθεια στη δικηγορία. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου ζει με την εδώ και 1.5 χρόνο σύζυγό του Σόνια Σαββιδη, μοιράζει το χρόνο του μεταξύ πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας, πόλεις στις οποίες βρίσκονται τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας Rhetor που ίδρυσε κάνοντας ένα μεγάλο επαγγελματικό βήμα.

Η Rhetor είναι μια σύγχρονη εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων νομικών υπηρεσιών, που οραματίσθηκαν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο επίσης δικηγόρος Δημήτρης Ζάχος, μια δικηγορική εταιρεία η οποία πλέον πλαισιώνεται από περίπου 15 εξειδικευμένους συνεργάτες και φίλους και εδώ και οκτώ μήνες έχει ανοίξει γραφεία και στην Αθήνα.

Από ότι φαίνεται λοιπόν ο Ανδρέας εννοούσε πως είχε κλείσει έναν κύκλο στην πολιτική και θα ασχοληθεί με τη δουλειά του, δείχνοντας πως τουλάχιστον για αυτόν η πολιτική δεν ειναι το παν και πως η επαγγελματική δημιουργία και καταξίωση προέχουν.

 

Οι υπηρεσίες στη Rhetor Law Firm

Η Rhetor Law Firm δίνει έμφαση στην προληπτική δικηγορία και εστιάζει τις υπηρεσίες της όχι μόνο σε ιδιώτες αλλά και σε επιχειρήσεις. Στοχεύει στη χάραξη στέρεων νομικών στρατηγικών, ώστε να διασφαλίζονται με κύρος και αξιοπιστία όλες οι διαδικασίες αλλά και να είναι οικονομικά ανταποδοτικές για τον πελάτη. 

Επιδιώκει τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες της, βασισμένες στη διάρκεια και την εμπιστοσύνη, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. 

Παράλληλα με τη νομική υποστήριξη και συμβουλή σε εταιρείες, η Rhetor εξειδικεύεται και σε νέους σημαντικούς τομείς.

Παράλληλα με τη νομική υποστήριξη και συμβουλή σε εταιρείες, η Rhetor εξειδικεύεται και σε τρεις νέους σημαντικούς τομείς που αναμένεται να παίξουν κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας μας το επόμενο διάστημα:

α) Ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Η δικηγορική εταιρία Rhetor προσφέρει ήδη τις νομικές τις υπηρεσίες σε κατοίκους εξωτερικού που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα με την αγορά ακινήτου αξίας 250.000 ευρώ ή με επιχειρηματική δραστηριότητα, αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου όλη την διαδικασία έκδοσης άδειας παραμονής για 5 χρόνια (Golden Visa), τομέας που ήδη προσελκύει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από πολίτες χωρών όπως Τουρκία, Ρωσία και Κίνα.

Το τελευταίο διάστημα πολλοί γείτονες μας από την Τουρκία αλλά και τη Ρωσία αναζητούν κατοικία στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική ξεκινώντας παράλληλα την διαδικασία έκδοσης της άδειας παραμονής. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με Κινέζους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν και σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα.

β) Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών .Η δικηγορική εταιρεία του Ανδρέα Παπαμιμίκου παρέχει ολοκληρωμένη πρόταση ένταξης τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό, βασιζόμενη σε μια ομάδα έμπειρων νομικών και οικονομικών συμβούλων. Πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, και μπορεί να καταλήξει σε αμοιβαία επωφελείς ρυθμίσεις και για τις δύο πλευρές (δημιουργία ευκαιρίας επαναχρηματοδότησης από Τράπεζες, ρευστότητα κ.α.).

Τέλος, η εταιρία δίνει μεγάλη έμφαση στο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), που τίθεται σε ισχύ το Μάιο του 2018 και θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία των προσωπικών και εταιρικών δεδομένων, αλλάζοντας το επιχειρείν στην Ευρώπη.