Μήνυμα Παναγιωτόπουλου σε Τουρκία: Αναφαίρετο δικαίωμα μας τα 12 μίλια

από Team MyPortal.gr
sms

Το ζήτημα του αναφαίρετου δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια επαναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στέλνοντας σαφές «μήνυμα» στην Άγκυρα για το ποιες μπορεί να είναι οι αξιώσεις της στην περιοχή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» επίσης τονίζει με έμφαση αναφερόμενος στα νησιά του Αιγαίου, πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι η Ελλάδα προσέρχεται με καλή διάθεση στις συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προσθέτοντας ότι αναμένει το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Τονίζει ακόμη ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 η Ελλάδα θα έχει μία διαφορετική -και πολύ μεγαλύτερης αποτρεπτικής ισχύος- Πολεμική Αεροπορία, ανοίγοντας νέες δυνατότητες στην αμυντική μας βιομηχανία. Στη συνέντευξή του, ο υπουργός, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι με την υλοποίηση της νέας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ διασφαλίζονται η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή.