Μ. Χουρδάκης: Ερώτηση για την έλλειψη Οργανισμού και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ευόσμου

από Team MyPortal.gr
sms

Τα πολύ σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη οργανισμού και την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ευόσμου επισήμανε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, καθηγητής Μιχάλης Χουρδάκης στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου απαριθμεί 105.426 κατοίκους (απογραφή 2021). Ο κ. Χουρδάκης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ευόσμου και είχε τη δυνατότητα να συναντήσει τη διοίκηση και εργαζομένους του Κέντρου Υγείας, να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συζήτησαν για τα θέματα της πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή.

Το Κέντρο Υγείας Ευόσμου παρέχει ιατρικές υπηρεσίες όχι μόνο στους κατοίκους του δήμου, αλλά το επιλέγουν έναντι νοσοκομείων κάτοικοι και άλλων περιοχών λόγω και της 24ωρης λειτουργίας του. Όμως, το Κέντρο Υγείας, αν και βρίσκεται πρώτο στη λίστα επισκεψιμότητας ασθενών στη χώρα, ΔΕΝ διαθέτει οργανισμό με αποτέλεσμα οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν σε αυτό να μην έχουν οργανική θέση, αλλά να είναι αποσπασμένοι από άλλες υγειονομικές μονάδες. Το γεγονός αυτό υποσκάπτει την περαιτέρω ανάπτυξη του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, προκειμένου ο αριθμός του προσωπικού να είναι συμβατός με την πολύ αυξημένη επισκεψιμότητα.

Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης:

1. Είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου Υγείας, δια των οργάνων του, κατάρτιση Οργανισμού για το Κέντρο Υγείας Ευόσμου;

2. Πότε προγραμματίζεται να προβείτε στην έκδοση προκήρυξης ώστε να καλυφθούν οι θέσεις με οργανική θέση;

3. Τι σκοπεύετε να κάνετε σχετικά με τη βελτίωση της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Ευόσμου προκειμένου αριθμός του προσωπικού να είναι συμβατός με την πολύ αυξημένη επισκεψιμότητα;