ΥπΑΑΤ: Οικονομικό πακέτο ύψους 15 εκατ. ευρώ για προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Οικονομικό «πακέτο» ύψους 15εκ. ευρώ πρόκειται να διατεθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για επενδύσεις προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, μετά από απόφαση του Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ενεργοποίησε τη 2η πρόσκληση του Υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων», με αυτόν τον τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα και για τέσσερις μήνες (01/12/2020 έως 01/03/2021) να υποβάλουν αιτήσεις μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην υλοποίηση επενδύσεων οι οποίες θα προστατεύουν από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή. Το υπουργείο θα συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει για τη θωράκιση του φυτικού κεφαλαίου των Ελλήνων αγροτών και τη διασφάλιση του εισοδήματός τους, στην κατεύθυνση στήριξης των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed