Βόλτα στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας

Η Πλάκα με το άρωμα παλιάς Αθήνας μαγεύει ακόμη και τους πιο ρεαλιστές

Η πιο γραφική και συνάμα κουκλίστικη γειτονιά της Αθήνας αδιαμφισβήτητα είναι η Πλάκα. «Η συνοικία των Θεών», όπως την αποκαλούν πολλοί, είναι γεμάτη με εικόνες που ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο ενώ στα σημεία αναφοράς της συγκαταλέγονται κάποια από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης. Γι’ αυτούς και γαι πολλούς ακόμη λόγους η Πλάκα συμπεριλαμβάνεται στις σταθερές αξίες εκείνων που θέλουν να πραγματοποιήσουν μια βόλτα πεζή στην καρδιά της Αθήνας, οιποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Μια βόλτα μέχρι τη γραφική Πλάκα, λοιπόν, είναι αρκετή για να πραγματοποιήσει κανείς ένα ταξίδι στο χρόνο. Ένα ταξίδι αρκετούς αιώνες πίσω, με άρωμα εποχής και εικόνες που ξυπνούν μνήμες από τα παλιά.

Τα μικρά λαβυρινθώδη στενάκια της είναι γεμάτα τουριστικά μαγαζιά με σουβενίρ, καφενεία και ταβέρνες και επιφυλάσσουν σε κάθε γωνία μια διαφορετική έκπληξη στον επισκέπτη.

Παραδοθείτε στη μαγεία των στενών δρόμων της και μην διστάσετε να εξερευνήστε τα πολυφωτογραφημένα Αναφιώτικα. Όταν ανακαλύψετε τη γωνιά αυτή, στέκεστε μπροστά με απέραντο δέος. Μποέμ ατμόσφαιρα, νοσταλγία, χρώματα και αρώματα μπουκαμβίλιας και γιασεμιού, νιώθετε σαν να διακτινιστήκατε, σαν να μη βρίσκεστε στην πολύβουη Αθήνα, αλλά σε ένα νησί.

Μια γειτονιά- χρονομηχανή με τα μικρά ασβεστωμένα σπίτια που φέρνουν στο νου εικόνες περισσότερο από το μικρό και πανέμορφο κυκλαδονήσι της Ανάφης. Σε αυτήν, άλλωστε, οφείλεται και το όνομα της περιοχής καθώς από εκεί είχαν έρθει οι πρώτοι κάτοικοι της. Ανθοστολισμένες αυλές και πανέμορφα σοκάκια, συνθέτουν μία από τις πιο αυθεντικές γωνιές της Πλάκας.

Από εκεί περπατήστε κατά μήκος της οδού Τριπόδων, του αρχαιότερου δρόμου στον κόσμο που μετρά περισσότερα από 2.500 χρόνια ζωής, γνωρίστε το μνημείο του Λυσικράτη και το Λουτρό των Αέρηδων. Ο Άγιος Νικόλαος Ραγκαβά και η πετρόχτιστη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων είναι επιπλέον δύο από τις φημισμένες εκκλησίες της Πλάκας που θα συναντήσετε στην οδό Πρυτανείου.

Με πυξίδα σας την Αδριανού και την Κυδαθηναίων, τους βασικότερους και πιο δημοφιλείς δρόμους της Πλάκας, θαυμάστε τα υπέροχα νεοκλασικά, τα περισσότερα από τα οποία είναι διατηρητέα, πραγματοποιήστε στάσεις στα σκαλάκια της Μνησικλέους για έναν χαλαρό καφέ ή μια σπιτική λεμονάδα, αλλά και μια επίσκεψη στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων –το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας.

No Comments Yet

Comments are closed