Βαρουφάκης: «Είσαι εντελώς ηλίθιος;» Τσίπρας: «Α, έκανα βλακεία θα το πάρουμε πίσω»…

«Α, έκανα βλακεία; Ε, εντάξει, θα το πάρουμε πίσω». Τα λόγια ανήκουν –σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη- στον Αλέξη Τσίπρα και ειπώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 όταν ο πρωθυπουργός είχε συναινέσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%

Περιλαμβάνονται δε στις νέες  αποκαλύψεις για όσα έγιναν μεταξύ του ίδιου και του Αλεξη Τσίπρα το πρώτο εξάμηνο εκείνης της χρονιάς, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε επικριτικός και κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Ο πρώην υπουργός οικονομικών επέμεινε στην εκδοχή ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα, λέγοντας στο ραδιόφωνο του «Παραπολιτικά FM» ότι «ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%». Σημειώνοντας και πάλι ότι τα πρόσωπα όλων στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν θλιμμένα όταν τους δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε επίσης ένα τετ-α-τετ που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα όταν έμαθε ότι ο πρωθυπουργός είχε συναινέσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο. «Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω», είπε, προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο απ’  ό,τι «ηλίθιος».
Για τον διάδοχό του στο υπουργείο οικονομικών είπε ότι «πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλαγή. Γιατί παλιά τον θυμάμαι να τα λέει κανονικά και άγρια στον Σόιμπλε», σημείωσε.
Ακόμα πιο σκληρός εμφανίστηκε απέναντι στον Γιώργο Χουλιαράκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εντολοδόχο». «Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου», είπε ο Βαρουφάκης.

Μιλώντας για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είπε ότι «άξιζε λιγότερο από το χαρτί που γράφτηκε». «Έφριξα και όχι γιατί οι στόχοι ήταν κακοί αλλά γιατί τα μέσα με τα οποία α επιτυγχάνονταν οι στόχοι είχαν μικρότερη αξία από το χαρτί πάνω στο οποίο είχαν γραφτεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

No Comments Yet

Comments are closed