Β. Λεβέντης: Όποιος έχει πάρει χρήματα να τιμωρηθεί

Την άποψη «όποιος πήρε χρήματα να τιμωρηθεί» εξέφρασε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Real fm, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι η υπόθεση Novartis «είναι μία υπόθεση που ήρθε γρήγορα χωρίς να δεθεί το κατηγορητήριο και πιθανολογώ ότι έφεραν το σκάνδαλο για να καλύψουν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων». Όπως υποστήριξε, «εάν υπάρχει σκάνδαλο, πρέπει να τα πήραν και πολιτικοί. Η δικογραφία που γνωρίζουμε έχει πολλά κενά. Πρέπει να δοθούν όλα τα στοιχεία στο φως».

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι «το θέμα είναι χαμένο» και πρόσθεσε: «Αυτό αποκόμισα από τη συνάντησή μου με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. Οι Αμερικανοί είναι κάθετοι ότι το θέμα έχει λήξει και θα δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια».

Περιγράφοντας τη συνομιλία του με τον Αμερικανό πρέσβη, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Είπα στον κύριο πρέσβη ότι το 2008 ο λαός δεν αντέδρασε γιατί δεν υπήρξε συμφωνία, αποφασίστηκε ότι το θέμα εκκρεμεί. Οι Σκοπιανοί δεν θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Και διεθνής συμφωνία να υπάρξει, δεν θα την τηρήσουν τα Σκόπια. Απορώ πώς ο πρωθυπουργός και ορισμένα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, δίνουν με τόση ευκολία το όνομα. Το θεωρώ προδοσία. Δεν είναι εθνική θέση η σύνθετη ονομασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed