Τραγανά και “καπνιστά” fish fillets σε κρούστα παρμεζάνας

Λαχταριστά φιλέτα πέρκας με κρούστα παρμεζάνας και πάπρικας με συνοδεία σοταρισμένου σέσκουλου

 

ΣυστατικάΓια τα fish fillets:

  • 4 φιλέτα πέρκας (~140 gr το καθένα)
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • ματσάκια σέσκουλα
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ξύδι
Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα ψαριού.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε την παρμεζάνα με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
  • Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι, λιώσε τρεις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάλε τα φιλέτα να ψηθούν για τρία λεπτά.
  • Με προσοχή γύρισε τα φιλέτα πλευρά και πασπάλισε την άψητη επιφάνεια με το μείγμα παρμεζάνας.
  • Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και συνέχισε το ψήσιμο για περίπου τρία λεπτά ακόμη.
  • Μετάφερε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο.
  • Ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά και ρίξε το χυμό λεμονιού μαζί με αλατοπίπερο.
  • Ρίξε όλα τα υγρά εκτός από μια κουταλιά σε ένα μικρό μπολ.
  • Στο τηγάνι με το λεμόνι που περίσσεψε, ρίξε το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακάτεψε για μισό λεπτό.
  • Πρόσθεσε και τα σέσκουλα ψιλοκομμένα και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίξε και το ξύδι με αλατοπίπερο στο τηγάνι και σβήσε τη φωτιά.
  • Σέρβιρε τα φιλέτα ψαριού με τα σοταρισμένα σέσκουλα και τη σάλτσα βουτύρου.
No Comments Yet

Comments are closed