Θέσεις για όρθιους και φτωχούς σε αεροπλάνα

Η ιδέα των φθηνών επιβατικών πτήσεων γίνεται όλο και πιο ελκυστική για το επιβατικό κοινό, όπως όμως δείχνουν τα μελλοντικά σχέδια των αεροπορικών εταιρειών αυτό δεν θα γίνει χωρίς κόστος για τους επιβάτες. Και τούτο διότι σε κάποιες περιπτώσεις οι φθηνές θέσεις θα είναι… όρθιες

Οι θέσεις για… ορθίους στα αεροπλάνα δεν είναι μια νέα ιδέα. Τα πρώτα σχέδια που είχαν ανακοινωθεί πριν μερικά μόλις χρόνια είχαν προκαλέσει γενική κατακραυγή, με συνέπεια να “αποσυρθούν” κακήν κακώς. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως οι αεροπορικές εταιρείες μάλλον δεν εγκατέλειψαν ποτέ την συγκεκριμένη ιδέα. Και έτσι, κατασκευαστές πλέον παρουσιάζουν ειδικές “θέσεις” όπου οι επιβάτες θα κάθονται “σχεδόν όρθιοι”, αυξάνοντας τη χωρητικότητα των αεροσκαφών τουλάχιστον κατά 20% και μειώνοντας αντίστοιχα το κόστος του εισιτηρίου.

Η ιταλική εταιρεία Aviointeriors παρουσίασε το SkyRider 2.0, τη δική της ιδέα μιας σχεδόν… ανύπαρκτης “θέσης”, στην οποία οι επιβάτες στην ουσία απλάώς θα στηρίζονται κάπου, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Εσωτερικών Χώρων Αεροσκαφών του Αμβούργου.

Αν μη τι άλλο, τα νέα καθίσματα που παρουσίασε η ιταλική εταιρεία μοιάζουν περισσότερο ασφαλή και…. αναπαυτικά από αυτά που είχαν παρουσιαστεί το 2010 και θύμιζαν… σέλα αλόγου. Τα τότε σχέδια είχαν απορριφθεί κατηγορηματικά από τις αρμόδιες αρχές, αλλά οι Ιταλοί κατασκευαστές φαίνεται να πιστεύουν πως με τον καινούργιο σχεδιασμό η συζήτηση θα μπορούσε να ανοίξει ξανά, αφού η ιδέα μάλλον εντυπωσιάζει τις αεροπορικές εταιρείες. Ασχέτως του ότι ακόμα και σήμερα οι επιβάτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη άνεσης στις πτήσεις.

Η νέα πρόταση της Aviointeriors για όρθιες θέσεις

No Comments Yet

Comments are closed