Θ. Θεοχαρόπουλος: Το Κίνημα Αλλαγής προχωρά με τους παρόντες

«Η κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής προχωρά με τους παρόντες και χθες δεν ήταν παρών ο κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας την αποχή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και τα όσα ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», περί αποδυνάμωσης του εγχειρήματος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς «με την επικράτηση μιας παλαιοκομματικής πρακτικής διακανονισμών κορυφής και παραγοντισμών», αλλά περί πολιτικής ίσων αποστάσεων του φορέα από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Εμείς αποφασίσαμε και αποφασίζουμε να προχωρήσουμε προς τα μπροστά. Δεν ήταν σε κάποια συλλογική διαδικασία χθες ο κ. Βενιζέλος […] Χθες είχαμε την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου δεν ήταν παρών ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεπώς εμείς θα προχωρήσουμε με όσους είμαστε αποφασισμένοι να μπορέσουμε να δώσουμε μία νέα προοδευτική παράταξη στον τόπο για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Παρατήρησε, δε, πως ενδεχόμενες επιλογές του κ. Βενιζέλου σε σχέση με την συμπόρευσή του -ή μη- με τον νεοσύστατο φορέα, αφορούν το ΠΑΣΟΚ. «Αυτό», εξήγησε, «θα το αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό του, από τη στιγμή που δεν συμμετείχε χθες στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, είναι ένα θέμα εσωτερικό». Πρόσθεσε, ακόμη -με αφορμή και τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει ο κ. Βενιζέλος σε ό,τι αφορά την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τη συνταγματική αναθεώρηση- πως «οι διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν σε έναν μεγάλο φορέα είναι θεμιτές –αυτό που δεν είναι θεμιτό, είναι όταν ξεπερνούν τις συλλογικές συνεδριακές αποφάσεις, τις οποίες λαμβάνουμε και μάλιστα τόσο πρόσφατα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed