Τα αστεία της Μέρκελ και γιατί ανησυχεί η CDU για τις σαμπάνιες του Τσίπρα…

«Aν κρατούσαν οι διαπραγματεύσεις άλλη μισή ημέρα μπορεί και να δίναμε και την καγκελαρία στους σοσιαλδημοκράτες». Η Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι ξαναβρίσκει το χιούμορ της, όπως προκύπτει και από τη συνέντευξη που έδωσε στο δεύτερο κρατικό κανάλι της Γερμανίας (ZDF), με το που επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Μια συμφωνία που στο SPD έχει προκαλέσει γενικό χάος, ενώ στους χριστιανοδημοκράτες της CDU συνεχίζεται η εσωκομματική γκρίνια για την κατανομή των υπουργείων και ειδικά για την απώλεια του υπουργείου οικονομικών.

«Μεγάλο κόστος» και «βαρύ χτύπημα» χαρακτηρίζει αυτή την παραχώρηση το μέλος του προεδρείου το κόμματος και εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας των χριστιανοδημοκρατών, Γενς Σπαν, ο οποίος μάλιστα εμπλέκει και τον Αλέξη Τσίπρα και το ελληνικό πρόβλημα στη συλλογική του, προειδοποιώντας ότι η πολτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρέπει να συνεχιστεί. Όπως υποστηρίζει ο υφυπουργός οικονομικών σε συνέντευξη του το συγκεκριμένο υπουργείο έχει συμβολική σημασία για το κόμμα του επειδή παρήγαγε «αυθεντικά» χριστιανοδημοκρατική πολιτική.

Αλλά εκτός από τη Γερμανία το συγκεκριμένο υπουργείο έχει μεγάλη σημασία και για ολόκληρη την ευρωζώνη, τονίζει ο κ. Σπαν: «Δεν θέλω να ανοίξουν σαμπάνιες στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή ορισμένοι πιστεύουν πως με έναν σοσιαλδημοκράτη υπουργό θα υπάρξουν ξανά περισσότερα χρέη και λιγότερες μεταρρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο θα ζημίωνε όλους μας. Και για αυτό το λόγο θα είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε.

No Comments Yet

Comments are closed