Σταϊκούρας: Η προσπάθειά μας για την ανακούφιση και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών συνεχίζεται μεθοδικά και αποφασιστικά

«Σήμερα, μία ακόμη θετική εξέλιξη καταγράφηκε» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα του ΥΠΟΙΚ για το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, με κρατική επιδότηση των δανείων που θα κριθούν επιλέξιμα προς ρύθμιση.

Η επιδότηση ανέρχεται μέχρι 50% για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης 200.000 ευρώ στην τρίετία, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό de minimis.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το υπουργείο συνιστά η προστασία της πρώτης κατοικίας. «Ήδη, μετά τις απαραίτητες ενέργειες, σε εξαιρετική συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης στη ρύθμιση λειτουργεί αποτελεσματικά κι έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες 10 ρυθμίσεις, ενώ απλοποιήθηκαν και οι διαδικασίες ένταξης σε αυτή.

Η προσπάθειά μας για την ανακούφιση και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών συνεχίζεται μεθοδικά και αποφασιστικά. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει καλέσει τις τράπεζες να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες και ήδη τα πρώτα προγράμματα επιβράβευσης έχουν δημιουργηθεί» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

No Comments Yet

Comments are closed