Spaghetti στον φούρνο!

Φυσικά και πρόκειται για ένα γεύμα που περιέχει αγαπημένα υλικά.

Υλικά που θα χρειαστούμε

3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. γάλα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γλ. πάπρικα
1 ½ φλ. τυρί τριμμένο (μείγμα Cheddar – mozzarella)
Αλάτι
Πιπέρι
500 γρ. spaghetti (βρασμένα 2 λεπτά λιγότερα από αυτά που αναγράφονται στη συσκευασία)
1 φλ. τυρί τριμμένο

How to

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.

Μόλις ενωθούν, ξεκινάμε να ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά και αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μία κρεμώδης σάλτσα.

Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και κλείνουμε εντελώς την ένταση της φωτιάς.

Μόλις λιώσει, περιχύνουμε τα spaghetti με τη σάλτσα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει παντού.

Μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος, καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρώμα.

Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

No Comments Yet

Comments are closed