Σοκολατένια σαντουιτσάκια με μαρμελάδα μπανάνα

Υλικά

  • 15 μπισκότα τύπου Μιράντα ή πτι μπερ
  • 10 κουτ. γλυκού μαρμελάδα μπανάνα
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο

Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Αποσύρουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αλείφουμε τα 5 μπισκότα με 1 κουτ. γλυκού μαρμελάδα. Ακουμπάμε πάνω τους από 1 μπισκότο. Τα αλείφουμε με 1 κουταλάκι μαρμελάδα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Πιάνουμε με μια τσιμπίδα το κάθε σαντουιτσάκι και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.

Μυστικά:

  • Γίνεται να τα φτιάξουμε με δύο μπισκότα αντί για τρία και μία στρώση μαρμελάδας. Απλώς θα είναι πιο μικρά.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μπισκότο θέλουμε, όπως και μαρμελάδα.
  • Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, μπορούμε να βουτήξουμε κάθε σαντουιτσάκι σε τρούφα, ινδοκάρυδο ή ξηρό καρπό.

 

 

gastronomos.gr

No Comments Yet

Comments are closed