Συνάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη με τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης συναντήθηκε, χθες, με τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν και αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των ευρωπαϊκών εξελίξεων, εν όψει και των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 26 Μαϊου 2019.

Ούντο Μπούλμαν και Δημήτρης Παπαδημούλης συμφώνησαν, παρά τις υπαρκτές διαφορές, στην ανάγκη ενίσχυσης των συγκλίσεων και της συνεργασίας των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων (Σοσιαλιστές, Αριστερά, Πράσινοι) για την υλοποίηση κοινών στόχων, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμφώνησαν επίσης, ότι αυτή η συνεργασία καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική λόγω της ανησυχητικής ανόδου της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς, καθώς και της διαφαινόμενης τάσης προσέγισσής της με την πιο ακραία συντηρητική πτέρυγα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ευχαρίστησε τον Ούντο Μπούλμαν για τη στήριξη των Ευρωσοσιαλιστών όπως και όλων των ευρωομάδων του προοδευτικού πολιτικού φάσματος, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, καθώς και για τη θερμή στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ούντο Μπούλμαν και Δημήτρης Παπαδημούλης, αντάλλαξαν επίσης απόψεις εν όψει της ομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 11 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο, καθώς και της προγραμματισμένης επίσκεψης του Ούντο Μπούλμαν στην Αθήνα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

No Comments Yet

Comments are closed