Σε θεματικό πάρκο με ποικίλες δραστηριότητες μετατρέπεται το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων ανοίγοντας το δρόμο και για άλλα χιονοδρομικά στην Ελλάδα

Με υπηρεσίες πέραν αυτών που έχουν άμεση σχέση με το χιόνι, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων μετατρέπεται σε θεματικό πάρκο με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων επισκεπτών αλλά και τη σύνδεση της τουριστικής δραστηριότητας με την τοπική οικονομία, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση από άλλα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Το εν λόγω κέντρο μετατρέπεται σε ένα θεματικό πάρκο με υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την εστίαση, τις βόλτες στο δάσος, τη διαμονή με τη συνεργασία των ξενοδόχων κ.λπ., ενώ έχουν προστεθεί νέες πίστες για άτομα που απλώς θέλουν να απολαύσουν τη βόλτα στο χιόνι, τόσο με έλκηθρα όσο και με ειδικά μηχανοκίνητα μέσα σε σχεδιασμένα μονοπάτια, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του, Λεωνίδας Σπυρόπουλος.

Το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξεπέρασε τις 20.000 επισκέπτες και είναι χαρακτηριστικό ότι στις 26 Δεκεμβρίου ο δρόμος που οδηγούσε στο κέντρο έκλεισε για κάποιες ώρες εξαιτίας της κίνησης.

Ενδεικτικό της δυναμικής που μπορεί να προσδώσει ένα χιονοδρομικό στην εγχώρια τουριστική δραστηριότητα της εκάστοτε περιοχής είναι το γεγονός ότι μέσω αυτού, τοπικές βιομηχανίες μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους, κάτι που ήδη συμβαίνει στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.

Μάλιστα με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, ειδικές εφαρμογές μέσω των ηλεκτρονικών έξυπνων συσκευών επικοινωνίας, ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να κλείσει οτιδήποτε έχει να κάνει με την επίσκεψή του στο χιονοδρομικό. Κάρτες εισόδου στο κέντρο, εξοπλισμό αλλά και διαμονή στην γύρω περιοχή.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι για να «χτυπηθεί» η φυγή Ελλήνων επισκεπτών σε χιονοδρομικά του εξωτερικού όπως αυτό του Μπάνσκο στη Βουλγαρία, απαραίτητες είναι οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες και οι καλές τιμές. Το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων, όπως τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος προσφέρει πακέτα άκρως ανταγωνιστικά. Μια κάρτα διαρκείας κυμαίνεται σε 165 ευρώ, ενώ τιμές για μια οικογένεια εκκινούν από 35 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed