Σε διαθεσιμότητα οι πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνται για παράνομη δράση στην Κεντρική Μακεδονία

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ανώτερος αξιωματικός, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για όλους τους εμπλεκομένους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν σε παράνομες ανασκαφές για ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων αντικειμένων και θησαυρών, στη διευκόλυνση της παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, μέσω εικονικών θεωρήσεων διαβατηρίων, καθώς και στην παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, μετά την απολογία τους στον ανακριτή του Κιλκίς οι τρεις πρώτοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση. Πρόκειται για τρεις κάτοικους του Κιλκίς που συμμετείχαν στις «ανασκαφές» και εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους της πόλης, Χρήστο Μαμαντζή και Μελαχρινή Στράντζαλη, οι οποίοι κατέθεσαν και τα σχετικά απολογητικά υπομνήματα στον ανακριτή.

Η διαδικασία της απολογίας των υπολοίπων 14 συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι.

 

 

πηγή: ΑΜΠΕ, eidisis.gr
No Comments Yet

Comments are closed