Ρεκόρ επισκεπτών κατέγραψε την 28η Οκτωβρίου το «Βέλος»

Το ένα μετά το άλλο «έσπασαν» τα ρεκόρ επισκεψιμότητας (και ξεναγήσεων) στο «Βέλος», που βρίσκεται για 40η ημέρα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Το μπαρουτοκαπνισμένο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αντιτορπιλικό, σύμβολο και μουσείο του Αντιδικτατορικού Αγώνα, δέχθηκε στο εορταστικό τριήμερο (Σαβ 26 -Κυρ 27 -Δευτέρα 28η Οκτωβρίου) πάνω από 10.400 επισκέπτες, προσέλευση που «εκτόξευσε» τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών στους 52.480, κάθε ηλικίας.

Χθες, 28η Οκτωβρίου, το «Βέλος» κατέγραψε ένα μοναδικό ρεκόρ, που δύσκολα θα ξεπεραστεί καθώς στο πλοίο ανέβηκαν 5.100 επισκέπτες (λόγω της ημέρας η είσοδος ήταν δωρεάν), όταν κατά  τις άλλες ημέρες -προ του εορταστικού τριημέρου στη Θεσσαλονίκη- δεχόταν (κατά μέσο όρο) 1350 άτομα, ενώ στο Τροκαντερό Παλαιού Φαλήρου οι επισκέψεις ατόμων ετησίως δεν ξεπερνούν τις 15-20.000.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα της εθνικής εορτής, τα 10 μέλη του πληρώματος που είναι επιφορτισμένα με τις ξεναγήσεις, λόγω της συνεχούς προσέλευσης, έκαναν 22 ξεναγήσεις ο καθένας, ενώ το πλοίο μουσείο λειτούργησε και τις μεσημβρινές ώρες για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τον κόσμο που σχημάτιζε «ουρές» στο πλακόστρωτο της παραλίας μετά την στρατιωτική παρέλαση.
«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για το “ Βέλος” αυτή η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κυβερνήτης του Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος.

 

Η επισκεψιμότητα μπορεί να συγκριθεί μόνο με το θωρηκτό «Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι συγκρίσεις γέρνουν προς την πλευρά του «Βέλους»  καθώς δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερους από 200 επισκέπτες τη φορά.


«Το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι το “ Βέλος” επισκέπτονται και μαθαίνουν για την ιστορία του τα παιδιά. Αποτελούν το 60% του συνόλου των επισκεπτών και σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία στο πλοίο ξεναγήθηκαν μέχρι τώρα 20.000 μαθητές σχολείων κι άλλα 12.000 παιδιά το έχουν επισκεφθεί εκτός σχολείων, συνοδευόμενα κυρίως από γονείς.


«Αυτές οι οικογενειακές επισκέψεις είναι από τις  πιο όμορφες εικόνες. Οι γονείς έρχονται κρατώντας τα παιδιά τους από το χέρι για να τους δείξουν το πλοίο» λέει ο κυβερνήτης.
Ο ίδιος εκτιμά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η περιοχή της νέας παραλίας που βρίσκεται το «Βέλος» (δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) λόγω της ευκολότερης πρόσβασης και της εντυπωσιακής εικόνας με τα πυροβόλα κι όλο τον εξοπλισμό του που συναρπάζει τα παιδιά, είναι δύο από τους λόγους της μεγάλης προσέλευσης.

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε με τη βοήθεια ρυμουλκών (δεν λειτουργούν οι μηχανές του) κι είναι ανοιχτό στο κοινό από τις 14 Σεπτεμβρίου. Θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Το ωράριο του επισκεπτηρίου άλλαξε από την περασμένη Κυριακή και το «Βέλος» -όπως ανακοινώθηκε- θα είναι ανοιχτό στο κοινό από Τρίτη έως και Παρασκευή, ανοιχτό το πρωί και το απόγευμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτό από 10.00-14.00 και 15.30-17.30.

 

 

 

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
No Comments Yet

Comments are closed