Προειδοποίηση Σολτς για τα υψηλά κρατικά χρέη

Προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγείρουν τα υψηλά επίπεδα χρέους των κρατών και τα επίμονα υψηλά επίπεδα ανεργίας σε κάποιες χώρες απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της G20, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα aftemporiki.gr επεσήμανε ότι η παγκόσμια οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο δυναμικά όσο στο παρελθόν.

Παραδέχθηκε, δε, πως ορισμένα ζητήματα από την προηγούμενη κρίση δεν έχουν επιλυθεί, αναφέροντας ενδεικτικά τα υψηλά δημόσια χρέη και την ανεργία σε κάποιες χώρες.

Ο κ. Σολτς στάθηκε στην ανάγκη δίκαιης φορολόγηση, με έμφαση στο ελάχιστο επίπεδο φορολογίας, ενώ αναφέρθηκε και στη διαχείριση της ψηφιακής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, το Βερολίνο θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η προσαρμογή του ρυθμιστικού ελέγχου των αγορών προκειμένου να αυξηθεί η διαφάνεια και να μειωθούν οι κίνδυνοι.

Πάντως, ο κ. Σολτς αποτίμησε θετικά το γεγονός πως πολλές από τις χώρες της G20 θεωρούν οτι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να είναι σημαντικός θεσμός για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

No Comments Yet

Comments are closed