Παρέμβαση ΥΜΑΘ για το φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό

Επανήλθε χτες Σάββατο το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας στον κόλπο του Θερμαϊκού. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου υπήρξε άμεση κινητοποίηση και συντονισμός του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού και του προέδρου της ΕΥΑΘ ώστε να βγει το αντιρρυπαντικό σκάφος και να αρχίσει να καθαρίζει τα νερά του Θερμαϊκού με τα μέσα που διαθέτει.

Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου επικοινώνησε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση του κόλπου, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, καθώς ο Φορέας Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλοντος, αλλά και με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη.

Το αντιρρυπαντικό σκάφος ξεκίνησε τη δουλειά, ώστε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ και τον Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού εξετάζουν ήδη τρόπους, ώστε να δοθεί μια μόνιμη λύση στο φαινόμενο και όχι να το «θυμόμαστε» μόνον όταν αυτό εμφανίζεται.

 

No Comments Yet

Comments are closed