Παρέμβαση σχεδιάζει ο Καραμανλής για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει –μια από τις σπάνιές του τα τελευταία χρόνια- πολιτική παρέμβαση για το θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι αντίθετος στη Συμφωνία και με την παρέμβασή του θα στοχεύει να ξεκαθαρίσει και το τι είχε πραγματικά γίνει στο Βουκουρέστι στο 2008 αναφορικά με τη διαμόρφωση της εθνικής θέσης για την ονομασία της πΓΔΜ.

Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρο πως θα γίνει αυτή η παρέμβαση, αν δηλαδή ο κ. Καραμανλής επιλέξει να τοποθετηθεί με δήλωσή του ή ακόμη και από το βήμα του Εθνικού Κοινοβουλίου στη συζήτηση που ξεκινάει σήμερα.

Στο μεταξύ η ΝΔ θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες αν θα καταθέσει τελικά πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Προφανώς και στην Πειραιώς γνωρίζουν πως μια τέτοια πρόταση δεν θα λάβει τις 151 ψήφους που απαιτούνται για να πέσει η κυβέρνηση αλλά θα είναι μια κίνηση πολιτικού συμβολισμού.

Χθες άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως το κόμμα του “θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της συνθήκης των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο”. Και καθόλου τυχαία επέλεξε τη δήλωση αυτήν να την κάνει από τη Θεσσαλονίκη.

 

No Comments Yet

Comments are closed