Παρασκήνια και παραπολιτικά (η άγνωστη συνάντηση Τζιτζικώστα-Ζἐρβα)

Γράφει ο «Γέρων»

Μια συνάντηση που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έλυσε γρήγορα μια παρεξήγηση που πήγε να δημιουργηθεί μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφορμή ήταν ένα δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια που γνωστοποιούσε την απόφαση της κυβέρνησης για άρση των περιορισμών κυκλοφορίας των πολιτών στην νέα παραλία λόγω κορωνοϊού, μια επικοινωνιακή διαχείριση που προκάλεσε ενόχληση στο Δημαρχείο καθώς δεν είχε προηγηθεί συνεννόηση των δύο φορέων. «Σε εμάς χρεώνουν το κλείσιμο, στην περιφέρεια θα πιστώσουν το άνοιγμα», ήταν μια φράση που ακούγονταν από το Δημαρχείο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, προφανώς έχοντας εισπράξει το κλίμα, ζήτησε στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας  από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να τα πούνε όπως και έγινε λίγα μέτρα πιο εκεί. Μάλιστα η στιγμή απαθανατίστηκε και ήταν η φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο Τζιτζικώστας λίγες ημέρες αργότερα ώστε να του ευχηθεί για την ονομαστική του γιορτή.

Τζιτζικώστας και Ζέρβας συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα διώχνοντας όποιο σύννεφο πήγε να δημιουργηθεί πάνω από τη σχέση τους και στη συνέχεια τα είπαν για τα θέματα της Θεσσαλονίκης και αποφάσισαν ακόμη πιο στενή συνεργασία.

Αυτή ήρθε να επισημοποιηθεί με τον ξεκάθαρο τρόπο με την πρωτοβουλία Τζιτζικώστα και τη συνάντηση τους στην Περιφέρεια μια ημέρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν την ατζέντα των θεμάτων, προτάσεων και διεκδικήσεων. Το επιστέγασμα ήταν η ανακοίνωση για ένταξη από την Περιφέρεια σε χρηματοδοτικά εργαλεία των τριών μεγάλων έργων που προωθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, την ανάπλαση της Αριστοτέλους, της πλατείας Διοικητηρίου και της παλιάς παραλίας.

Και η συνεργασία των δύο κορυφαίων αυτοδιοικητικών φορέων και πολιτικών πόλων της πόλης είναι ο,τι καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη.

 

No Comments Yet

Comments are closed