Παραπολιτικά και παρασκήνια (το νέο όνομα για τη ΝΔ Θεσσαλονίκης και η στήριξη σε Κυρίζογλου)

Γράφει ο «Γέρων»

Γκρ, γκρ, γκρίνια. Γαλάζιοι βουλευτές και υποψήφιοι γκρινιάζουν όπως ακούω για πολιτευτές που διορίζονται σε θέσεις της κρατικής μηχανής ή διατηρούν εκπομπές σε ΜΜΕ εξασφαλίζοντας από εκεί προβολή. Άλλοι ανησυχούν γιατί πιστεύουν πως στο εκλογικό παιχνίδι θα μπουν την επόμενη φορά και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί που επίσης έχουν εξασφαλισμένη προβολή.

Δεν βλέπω βάση, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, στα σενάρια που ήθελαν τον Τάσο Σπηλιόπουλο, πρώην υπουργό και νυν πρόεδρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης, να οδεύει προς την προεδρία της ΕΡΤ-3. Δεν ξέρω καν αν είναι στις κυβερνητικές προτεραιότητες η επανασύσταση της Διοικούσας Επιτροπής για το τρίτο κρατικό κανάλι.

Ξέρω πάντως πως ξαναφούντωσαν τα σενάρια στις γαλάζιες συζητήσεις για αλλαγές στη ΝΔ Θεσσαλονίκης κάτι στο οποίο προφανώς θα έπαιξε ρόλο και το ότι την Πέμπτη ήταν εδώ για το Thessaloniki Summit αρκετοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το όνομα που ακούγεται έντονα ήταν αυτό του πρώην αντιπεριφερειάρχη και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης Φάνη Παππά, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον ισχυρότερο πόλο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ένα τέτοιο σενάριο θέλει τον Τάσο Σπηλιόπουλο να οδεύει στη διοίκηση νοσοκομείου άλλωστε ο ίδιος είναι γιατρός και γνωρίζει καλά τον χώρο της υγείας. Ένα άλλο ανοικτό θέμα είναι το πότε θα γίνουν αλλαγές αν αυτές τελικά γίνουν. Μετά το Συνέδριο της ΝΔ που είναι σε δύο εβδομάδες ή μετά τις εσωκομματικές εκλογές στις ΔΗΜΤΟ και τις ΝΟΔΕ που θα γίνουν την άνοιξη;

Σε περίπτωση βέβαια που ο Φάνης Παππάς οδεύει προς τη θέση του επικεφαλής των κομματικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης προβλέπει αντιδράσεις από βουλευτές και πολιτευτές της Β’ περιφέρειας καθώς από όσο γνωρίζω θέλει να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.

Προσωπικά πάντως και με την πολιτική εμπειρία του γέροντα δεν είμαι πολύ σίγουρος για αλλαγές στη ΝΔ Θεσσαλονίκης. Διότι η φωτογραφία στο Μαξίμου Μητσοτάκη-Σπηλιόπουλου είναι πολύ πρόσφατη. Και στην πολιτική κάποια πράγματα δεν λέγονται μόνο με λόγια αλλά και σημειολογικά.

Στήριξη στον Λάζαρο Κυρίζογλου για την προεδρία της ΚΕΔΕ παρείχαν χθες σε σύσκεψή τους οι γαλάζιοι δήμαρχοι και εκλέκτορες στη γενική συνέλευση από την Κεντρική Μακεδονία. Στα βασικά «ατού» του Κυρίζογλου είναι η εμπειρία του αλλά και ότι μπορεί να είναι πολιτικός «κυματοθραύστης» σε μια σειρά καυτών πολιτικών ζητημάτων όπως αυτό του προσφυγικού, κάτι που φαίνεται πως εκτιμάται από πολλούς στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κυρίζογλου έχει τον αγώνα του για την ΚΕΔΕ αλλά ποιο εύκολα τα πράγματα είναι στην ΕΝΠΕ και την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Εκεί τη Δευτέρα αναμένεται η θριαμβευτική εκλογή στη θέση των προέδρων του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, αντίστοιχα.

No Comments Yet

Comments are closed