Παραπολιτικά και παρασκήνια (ζυμώσεις για το δήμο Θεσσαλονίκης)

Γράφει ο «Γέρων»

Χαμός γίνεται στην παράταξη Βούγια ενόψει 2ου γύρο. Ο υποψήφιος Δήμαρχος φρόντισε από την ίδια την ημέρα των εκλογών να δηλώσει ουδετερότητα κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από στελέχη της παράταξής του. Π.χ. ο Ανέστης Τελίδης δεν έκρυψε την ενόχλησή του γιατί δεν προηγήθηκε μια συλλογική απόφαση και εξέφρασε τη στήριξή του στον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο Νίκος Νυφούδης, συνιδρυτής της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» δήλωσε πως ο ίδιος θα πάρει σαφή θέση και κατά τις πληροφορίες μου θα ταχθεί υπέρ του Νίκου Ταχιάου. Η «ΠΟΛΗχρωμη Τούμπα» ανακοίνωσε στήριξη σε Ζέρβα. Μετά όλων αυτών και άλλων στο εσωτερικό, ο Βούγιας εξέδωσε νέα ανακοίνωση για να σώσει οτιδήποτε και αν σώζεται…

Την ίδια ώρα Κυριζίδης και Λεκάκης δεν το λένε ονομαστικά αλλά δείχνουν καθαρά ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα Ζέρβα για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο κάνει και η Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά μετά από εσωτερικές αντιδράσεις και σύσκεψη της παράταξης εντέλει βγήκε

Ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης έκανε δήλωση στο facebook με την οποία δηλώνει πως το αποτέλεσμα της παράταξης Βούγια ήταν μικρότερο των επιθυμιών τους. Και δηλώνει μετά πως στην παράταξη δώσανε έναν μεγάλο αγώνα,  παρουσίασαν πρόγραμμα κλπ. Δεν εξηγεί βέβαια ο Μπαρμπουνάκης πως έγινε αυτό μιας και ο ίδιος εντάχθηκε στο συνδυασμό λίγες μόλις ώρες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο. Εκτός αν εννοεί τις τελευταίες 3 εβδομάδες, οπότε… πάσο.

Εγώ δεν θα το σχολιάσω, θα αφήσω να το σχολιάσουν οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ που τον «σταύρωσαν» και τον εκλέγουν πρώτο ευρωβουλευτή. Αναφέρομαι στην απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη που μόλις εκλέχθηκε ευρωβουλευτής να είναι στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές υποψήφιος βουλευτής. Εμένα τέτοιες πρακτικές δεν μ’ αρέσουν.

Επειδή διαβάζω απίστευτα πράγματα για την περιβόητη επανακαταμέτρηση των ψήφων στο δήμο Θεσσαλονίκης (θα ολοκληρωθεί σήμερα) σας διευκρινίζω το εξής. Ανεξαρτήτως τι θα δουν τα επιτελεία ο 2ος γύρος της Κυριακής στο Δήμο Θεσσαλονίκης γίνεται μεταξύ Ταχιάου-Ζέρβα. Το Πρωτοδικείο έχει εκδώσει επίσημο αποτέλεσμα που προσβάλλεται μόνο στο Εκλογοδικείο.

Μια ακόμη κοινή συνεδρίαση των μελών της Εκλογικής Επιτροπής, της Διοικούσας Επιτροπής και της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σήμερα με μοναδικό στόχο τη συσπείρωση και υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Ταχιάος είπε μεν τη Δευτέρα πως το διακύβεμα του πρώτου γύρου ήταν πολιτικό αλλά του δεύτερου είναι αυτοδιοικητικό, ωστόσο από συνεντεύξεις του προκύπτει ότι και πάλι θα επιμείνει στο πολιτικό επιχειρώντας να συσπειρώσει τη μεγάλη δεξαμενή του κεντροδεξιύ χώρου και να αξιοποιήσει και το θετικό κλίμα και τον αέρα που δίνει για τη ΝΔ η μεγάλη νίκη της στις ευρωεκλογές.

 

No Comments Yet

Comments are closed