Παραπολιτικά και παρασκήνια (στο Κολωνάκι για μια θέση)

Γράφει ο «Γέρων»

Ουκ ολίγους θεσσαλονικείς συνάντησα σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου στην Αθήνα, Κινούνταν πέριξ της πλατείας Κολωνακίου για συναντήσεις και επαφές ασχέτως αν απαντούσαν πως ήταν στην πρωτεύουσα για «δουλειές». Οι περισσότεροι εξ αυτών επιθυμούν και περιμένουν μια θέση στην δημόσια διοίκηση και η αγωνία μεγαλώνει όσο το θέμα τους παραμένει ένα βιογραφικό στο γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη.

Με θερμά λόγια μιλάει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ωστόσο φρόντισε μέσω συνέντευξής του στην Espresso να στείλει μήνυμα πως «αν θεωρήσω ότι η πολιτική του δεν εξυπηρετεί τη Θεσσαλονίκη θα του το πω και θα διεκδικήσω για την πόλη και τους πολίτες».

Δεκάδες αυτοδιοικητικοί, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες για τις Open Days της Ε.Ε. με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη και Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Τώρα αν βρήκαν τα κατάλληλα εργαλεία χρηματοδότησης για τους δήμους ή αρκέστηκαν σε φωτογραφίες μπροστά στα επιβλητικά ευρωπαϊκά κτήρια και την Grand Place δεν ξέρω…

Όλο και περισσότεροι νεοδημοκράτες, πληροφορούμαι, διαφωνούν με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε -κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης, η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου selfies με συναδέλφους της στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Τριήμερο θα είναι τελικά το συνέδριο της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί από 29 Νοεμβρίου ως 1 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Εκλογικό δεν θα είναι πάντως, δεν θα αναδειχθεί δηλαδή νέα Πολιτική Επιτροπή, κάτι που θα αποτρέψει και το ενδεχόμενο εσωστρέφειας και το μήνυμα του θα είναι εστιασμένο στη διεύρυνση στο κέντρο.

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη για την προεδρία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κάτι που τις τελευταίες ημέρες ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη δεν το κρύβει. Δεν ήταν όλα ρόδινα στο γαλάζιο στρατόπεδο καθώς και ο νυν πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου αρχικά φέρεται να σκεφτόταν μια νέα υποψηφιότητα. Έλαβε ωστόσο αρνητικά μηνύματα κυρίως για το μήνυμα που θα έστελνε μια τέτοια επιλογή στην μεγάλη του προσπάθεια, αυτή για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

(φωτογραφία εξωφύλλου απο το αρχείο)

No Comments Yet

Comments are closed