Παραπολιτικά και παρασκήνια (η υποψηφιότητα Αυτιά και οι σχέσεις Ταχιάου-Γκιουλέκα)

Γράφει η «Κουίντα» (για όσα συμβαίνουν πίσω της)

Φίλη η Καλυψώ, δεν λέω, αλλά μην μας πει ότι ήταν και νεοδημοκράτισσα από τα γενοφάσκια της. Εγώ πάντως στην ΟΝΝΕΔ δεν την θυμάμαι… Σε συνέντευξή της λοιπόν η Καλυψώ Γούλα εξήρε την υποψηφιότητα Ταχιάου για το Δήμο Θεσσαλονίκης και την χαρακτήρισε πολύ καλή. Και τι δεν είπε η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τον υποψήφιο Δήμαρχο της ΝΔ: «Είναι ένας τεχνοκράτης, έχει περάσει από την αυτοδιοίκηση, γνωρίζει τα θέματα της πόλης, γνωρίζει και κάποια ζητήματα που ο ίδιος ο δήμαρχος έχει δηλώσει πως δεν τα πήγαμε και τόσο καλά, όπως η καθαριότητα και κάποια άλλα ζητήματα. Έχει τα στοιχεία ενός ανθρώπου που θα προσβλέψει και θα φροντίσει να ασχοληθεί. Έχει και πολλά αξιόλογα άτομα, τα οποία και γνωρίζω, στον συνδυασμό του».  Μα αν είναι έτσι γιατί τότε δεν την στήριξες Καλυψώ από την αρχή και κατέθεσες και εσύ στη συνέχεια τη δική σου υποψηφιότητα για το Δήμο;

Άχτι το έχω να μπω μια ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Είδα προχθές ότι ο πρωθυπουργός μας δεξιώθηκε στη βεράντα του τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και έσκασα από τη ζήλια μου. Μετά θυμήθηκα και το πάρτυ ένα βράδυ μέσα στο Μαξίμου που ξεχώρισε για τα αντάρτικα του Ζουράρι που έπαιζε και πιάνο. Και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου. Διότι κατάλαβα πως ενοικιάζεται και για γάμους και βαφτίσεις. Είναι και αυτό μια μορφή ανάπτυξης.

Διάβασα την επιστολή του Μανδρίνου, του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης που καθαιρέθηκε και όσα υποστήριξε για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιο ευρωβουλευτή Κώστα Δέρβο αλλά και πρακτικές στη νεολαία της ΝΔ. Αυτή είναι η κάθαρση που ήθελε να επιβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την διάλυση και επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ; Σίγουρα θα πρέπει να πάρει θέση.

Κλείνει μαθαίνω το πάλαι ποτέ μέτωπο Γκιουλέκα-Ταχιάου. Από το 2010 κρατάει όταν ο Ταχιάος, που είχε φύγει από τη ΝΔ ακολουθώντας την Ντόρα Μπακογιάννη, είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μπουτάρη και όχι αυτή του Γκιουλέκα. Ο Γκιουλέκας πήγε στην κεντρική εκδήλωση Ταχιάου, ο Ταχιάος πήγε στη συνεδρίαση του τομέα Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ που προΐσταται ο Γκιουλέκας. Αυτά στο προσκήνιο, για το παρασκήνιο δεν ξέρω…

Κρατήστε το γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει. Για… ανέλκυση πάει το ναυάγιο στην υπόθεση υποψηφιότητας του Γιώργου Αυτιά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Μαθαίνω ότι στην Πειραιώς απλώς ψάχνουν τον τρόπο ώστε να παρουσιαστεί με το σωστό επικοινωνιακό τρόπο μετά τα όσα προηγήθηκαν και ο Αυτιάς θα είναι στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed