Παραπολιτικά και παρασκήνια (η σκληρή μάχη της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης)

Γράφει ο “Γέρων”

Σήμερα τα περιμέναμε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ αλλά τελικά φαίνεται πως η ανακοίνωσή τους μετατίθεται για αύριο. Προφανώς και υπάρχεις παρασκήνιο πίσω από την μικρή αυτή καθυστέρηση καθώς οι θέσεις είναι λίγες και το ενδιαφέρον μεγάλο. Σβήνουν και γράφουν στην Πειραιώς ενώ υπάρχουν και πολλές πιέσεις…

Στην Α’ Θεσσαλονίκης πάντως το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι δυνατό και η μάχη μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών για μια εκλόγιμη θέση αναμένεται σκληρή. Οι γαλάζιοι πιστεύουν πως θα βγάλουν 7 ή και 8 έδρες, μια από τις οποίες βεβαίως θα καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ υπάρχουν 4 εν ενεργεία βουλευτές. Ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Σταύρος Καλαφάτης, η Έλενα Ράπτη και ο Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας επιστρέφει στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Στράτος Σιμόπουλος δουλεύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια και χτυπάει στα ίσια μια βουλευτική θέση ενώ νέα δεδομένα δημιουργούν δύο υποψηφιότητες που έκλεισαν τις τελευταίες ώρες: του πρώην βουλευτή Δημήτρη Γαλαμάτη, με πολλές συμπάθειες και απήχηση στο χώρο της ΝΔ αλλά και του Νίκου Ταχιάου, που αναμφίβολα κερδίζει πόντους από την πρόσφατη δημαρχιακή του υποψηφιότητα.

Στο παιχνίδι δυνατά δίνουν παρών και οι “παλιοί” Δημήτρης Πανοζάχος και Παναγιώτης Κοκκόρης αλλά και δύο νέοι που πάνε για την έκπληξη, δηλαδή θα αγωνιστούν για εκλογή με την πρώτη: ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης, που είναι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, και ο Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος σημειωτέον το 2014 ήταν ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος με 4677 ψήφους, όταν όλη η παράταξη των “Εντάξει” είχε 34551.

Αν μη τι άλλο η εκλογική μάχη θα είναι ενδιαφέρουσα και σκληρή στη ΝΔ…

Στο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, λέει, ζήτησαν με επιστολή τους προς την Κουμουνδούρου να μην είναι υποψήφιοι βουλευτές όσοι ήταν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η Κουμουνδούρου απάντησε ανακοινώνοντας ουκ ολίγους εκλεγμένους στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στα ψηφοδέλτια. Μόνο στην Α’ Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό της Ανδρέας Κατσαρός, Γιούλη Ρανέλα και Έλλη Χρυσίδου.

No Comments Yet

Comments are closed