Πάπας Φραγκίσκος: Σκεφτείτε τους φτωχούς

Να επιδιώξουν έναν πιο απλό και λιγότερο υλιστικό τρόπο ζωής ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος από τους φτωχούς, ενώ άσκησε κριτική για το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών.

Εορτάζοντας τα έκτα Χριστούγεννα της παπικής του θητείας, ο Φραγκίσκος χοροστάτησε στην καθιερωμένη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν 10.000 πιστοί.

Στο κήρυγμά του μετά τη λειτουργία θύμησε ότι το θείο βρέφος γεννήθηκε μέσα σε ένα ταπεινό στάβλο. Αυτό, όπως είπε, πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε το πραγματικό νόημα της ζωής.

«Σκεφτείτε: Χρειαζόμαστε όλα αυτά τα υλικά αντικείμενα και τους περίπλοκους τρόπους για να ζούμε; Μπορούμε να αντέξουμε χωρίς όλα αυτά τα άχρηστα επιπλέον πράγματα και να ζούμε μια πολύ απλούστερη ζωή;» είπε, προσθέτοντας ότι ακομη και σήμερα λίγοι δειπνούν με πολυτέλεια ενώ πολλοί άλλοι δεν έχουν τα απαραίτητα καθημερινά μέσα για να επιβιώσουν. Ζήτησε δε από τους πιστούς να σκεφτούν τους φτωχούς συνανθρώπους τους και να τους προσφέρουν χείρα βοηθείας.

Πηγή: BBC

No Comments Yet

Comments are closed