Ο Μητσοτάκης έρχεται για… έλεγχο στη Θεσσαλονίκη

Του Βαγγέλη Πλάκα

Για… έλεγχο της προόδου υλοποίησης των εξαγγελιών που έκανε από το βήμα της ΔΕΘ έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήδη ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρο Καράογλου να ετοιμάσει, μαζί με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο,  σειρά συσκέψεων με τους αρμόδιους φορείς ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εξαγγελιών του για τη Θεσσαλονίκη.

 

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την επόμενη Τρίτη 22 Οκτωβρίου και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει στο δείπνο που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 9ου Συμποσίου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

 

Τα θέματα που αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα του πρωθυπουργού στο πλαίσιο των συσκέψεων που θα έχει στο Διοικητήριο, παρουσία του ΥΜΑΘ, της επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Μακεδονίας Μαρίας Αντωνίου και πιθανόν και υπουργών που θα τον συνοδεύουν, είναι κυρίως αυτά της Zώνης Καινοτομίας και του ThessIntec, της ανάπλασης της ΔΕΘ και τα θέματα υποδομών και συγκοινωνιών, όπως η νέα περιφερειακή, το Μετρό και ο ΟΑΣΘ.

 

Ίσως για αυτό τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έσπευσε να κάνει γνωστό στη Βουλή πως τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση ΟΑΣΘ-ΚΤΕΛ για τη μεταφορά συγκοινωνιακού έργου και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος προανήγγειλε πως είναι θέμα ημερών η νέα προκαταρκτική μελέτη για το θέμα του σταθμού Βενιζέλου.

No Comments Yet

Comments are closed