Ντιμιτρόφ: «Η γλώσσα μου είναι νοτιοσλαβική»

«Η  γλώσσα μου είναι μία από τις νοτιο-σλαβικές γλώσσες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, στην ενημερωτική εκπομπή “Top Tema” του τηλεοπτικού σταθμού TELMA”, ο Ντιμιτρόφ ερωτώμενος «πότε ξεκινά η μακεδονική ιστορία» απάντησε ότι «ως πολίτης γνωρίζω ότι η γλώσσα μου είναι μία από τις νοτιο-σλαβικές γλώσσες, ο πολιτισμός μας, η παράδοσή μας… νομίζω ότι για μας είναι υγιές να είμαστε υπερήφανοι γι αυτό που είναι δικό μας και πιστεύω ότι αυτή η περιπέτεια (του εξαρχαϊσμού) πρέπει να τελειώσει».

Ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ επισήμανε πως η κυβέρνηση θα πάρει θέση στο δημοψήφισμα και θα σεβαστεί το αποτέλεσμά του, ενώ τόνισε πως με την μη υπογραφή της συμφωνίας από τον Ιβανόφ, τότε θα πρόκειται για πρόεδρο που αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του καταπατώντας τη βούληση των πολιτών, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τέλος, την ευρωπαϊκή προοπτική.

Τέλος, ερωτηθείς γιατί η πΓΔΜ αποδέχθηκε το νέο όνομα να είναι για όλες τις χρήσεις, erga omnes, ο Ντιμιτρόφ απάντησε πως «διαφορετικά δεν θα υπήρχε συμφωνία. Αυτή ήταν η θέση της Αθήνας και για το θέμα αυτό δεν έχω αμφιβολίες. Αν επιμέναμε στη διπλή φόρμουλα, δεν θα υπήρχε συμφωνία».

 

No Comments Yet

Comments are closed