Ν. Παππάς: Μεγάλο μέρος του κόσμου δυσπιστεί ότι όντως βγήκαμε από τα μνημόνια

«Το παιχνίδι είναι ανοιχτό και μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου αυξάνονται οι ρυθμοί άσκησης πολιτικής, μέσα στους κανόνες της ΕΕ, και αυτό θα φανεί και στη ΔΕΘ. Έχει αρχίσει να πυκνώνει το πεδίο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος, Παππάς.

Μιλώντας στον «Real FM», σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα «μεγάλο μέρος του κόσμου που δυσπιστεί ότι όντως βγήκαμε από τα μνημόνια, γιατί δεν ξέρει και δεν έχει καταλάβει στην καθημερινότητά του τι σημαίνει αυτό». Επισήμανε ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που έχουν μεροληψία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας παράλληλα την εκτίμηση ότι «υπάρχει ένα ματς με δυσοίωνες προβλέψεις» για την κυβέρνηση.

Ο Ν. Παππάς είπε ότι «έχουμε υπεραπόδοση της οικονομίας βάσει της χρήσης του πλαστικού χρήματος και της αύξησης της απασχόλησης κι αυτό γεννά έσοδα για το Δημόσιο», ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει η δυνατότητα και το δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να αξιοποιηθεί το γεγονός με στοχευμένες κινήσεις. Για το πώς θα αξιοποιηθεί ένα λεγόμενο πλεόνασμα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι αυτό πρέπει να γίνει μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεχή εκλογολογία, ο κ. Παππάς είπε ότι στην Ελλάδα «οφείλουμε να βάλουμε στο σωστό πλαίσιο την πολιτική συζήτηση». Όπως ανέφερε, ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην πολιτική ομάδα του κόμματος, έκανε λόγο για 18 νομοθετικές παρεμβάσεις, με μερικές από αυτές να γίνονται ακόμα και μέσα στο πρόγραμμα. Τόνισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν θα παρείχε την καθολική πρόσβαση στην Υγεία, δεν θα αύξανε τον κατώτατο μισθό, δεν θα επανέφερε τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, και σίγουρα, σύμφωνα με τον κ. Παππά, θα προχωρούσε στις περικοπές των συντάξεων το 2019.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε ότι και στην πράξη αποδείχθηκε ότι με την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και τη μείωση του κατώτατου μισθού, η ανεργία εκτινάχθηκε, «και τώρα είμαστε στο σημείο να το αλλάξουμε αυτό», απευθύνοντας παράλληλα το ερώτημα προς τη ΝΔ εάν διαφωνεί με αυτό.

Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι οι εκλογές θα κερδηθούν στο πεδίο της οικονομίας, της οργάνωσης της κοινωνικής προστασίας και καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικά και τα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς, «γιατί αυτά διαμορφώνουν και τις συνθήκες κοινωνικών αδικιών και άνισης κατανομής του πλούτου, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθετα αντίθετος». Ωστόσο, ανέφερε ότι έχει αποδειχθεί ότι η σημαντικότερη ψήφος καθορίζεται από τα ζητήματα οικονομίας και πως οι εκλογές θα κερδηθούν για το κόμμα του, καθώς η ανάκαμψη στην οικονομία θα συνεχίσει να υπάρχει.

No Comments Yet

Comments are closed