Ν. Μαριάς: Ερώτηση στην Ε.Ε. για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο, προκειμένου να μπορέσουν τα φτωχοποιημένα από τα μνημόνια ελληνικά νοικοκυριά να το προμηθευτούν φτηνότερα, ζητεί με σημερινή γραπτή ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Κόμματος Ελλάδα-Ο άλλος δρόμος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο κ Μαριάς επισημαίνει ότι «δύσκολος χειμώνας περιμένει τα φτωχοποιημένα από τα μνημόνια ελληνικά νοικοκυριά, αφού οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης έχουν πιάσει »φωτιά» φτάνοντας τα 1,2 ευρώ το λίτρο έναντι 94,4 λεπτά πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017 με 300 ευρώ ο καταναλωτής αγόραζε 315 λίτρα ενώ φέτος μόνο 255 λίτρα».

Ο κ. Μαριάς ζητεί να ληφθούν μέτρα μείωσης της ενεργειακής φτώχειας δεδομένου, όπως σημειώνει, ότι το 48% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και πλέον είναι λιγότεροι οι δικαιούχοι του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

«Εν όψει των κατά 35% αυξημένων τιμών πετρελαίου διεθνώς και προκειμένου τα ελληνικά νοικοκυριά να μπορέσουν να προμηθευθούν φτηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο, όπως προτείνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων» αναφέρει ο ευρωβουλευτής.

No Comments Yet

Comments are closed