Μαργαρίτης Σχοινάς: Αγωνίζομαι να μην χαθεί το καλοκαίρι

Σε αγώνα δρόμου για να μην χαθεί το καλοκαίρι έχει αποδυθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον Μαργαρίτη Σχοινά, από τη Βουλή, να αναφέρεται στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Αγωνίστηκα, αγωνίζομαι να μην χαθεί το ευρωπαϊκό και το ελληνικό καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός πρωτοστάτησε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να μην χαθούν οι θυσίες και οι προσπάθειες των Ευρωπαίων πολιτών», επεσήμανε και πρόσθεσε πως τη μάχη ασφαλούς εξόδου από την υγειονομική κρίση η Ευρώπη πρέπει να την κερδίσει.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκτίμησε πως μια νέα συμφωνία με όλα τα κράτη μέλη είναι εφικτά ορατή, αλλά όχι δεδομένη -όπως είπε. Τόνισε δε, ότι η Ευρώπη πρέπει να συγκλίνει πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, τον Σεπτέμβριο, όπου θα δοθούν σκληρές μάχες με ευρωφοβικούς λαϊκιστές, που επιτίθενται στη νέα συμφωνία, γιατί η πρόταση τους «ξεβολεύει».

Σε ό,τι αφορά στην Τουρκία, υπογράμμισε πως η Ευρώπη δεσμεύεται να στηρίξει την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και τις επιστροφές.

«Δεν σκοπεύουμε να λάβουμε υπόψιν όλες στις σχετικές διμερείς εξελίξεις με την Τουρκία στην έκθεση της Κομισιόν τον Μάρτιο», είπε.

No Comments Yet

Comments are closed