Κουτσούμπας: Η Συμφωνία των Πρεσπών καταπέλτης κατά του ελληνικού λαού και των Βαλκανίων

«Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή όπου η κυβέρνηση αναζητά ψήφο εμπιστοσύνης είναι η κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, πιο συγκεκριμένα των παζαριών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή, επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει την «βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του Τράμπ, της Μέρκελ και των άλλων δυναστών του λαού» και υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ εδώ και καιρό έχει πει πως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου για τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή διεκδικώντας μερίδιο και για λογαριασμό κάποιων μερίδων της εγχώριας αστικής τάξης.

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή τους οποίους Τσίπρας-Καμμένος υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια και «καταπέλτη κατά του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής γιατί ενισχύει στα Βαλκάνια τον δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ». Σημείωσε, ακόμα, ότι για την ενεργό εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη καθώς τα σχέδια αυτά δεν τα αμφισβητεί η ΝΔ.

«Θεωρείτε επίτευγμά σας, μια επαίσχυντη συμφωνία που έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των άλλων δυνάμεων που επιδιώκουν η γειτονική χώρα να ενταχθεί άμεσα στη ΝΑΤΟϊκή πολεμική μηχανή, μόνο και μόνο για να κοπεί η φόρα στα ρωσικά, κινεζικά και άλλα ξένα κεφάλαια στα Δ. Βαλκάνια», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

No Comments Yet

Comments are closed