Κόντρες και παρασκήνια ενόψει ανασχηματισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε ρυθμούς ανασχηματισμού κινούνται πολλοί στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν αναφέρομαι στο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα ο οποίος πολλές φορές έχει δηλώσει δημόσια πως αξιολογεί διαρκώς το έργο αντιδημάρχων και συμβούλων και θα κάνει όποιες αλλαγές απαιτηθούν για την προώθηση του έργου της διοίκησης.

Αναφέρομαι σε ορισμένους αντιδημάρχους και άλλα στελέχη της διοίκησης που επιχειρούν να πάρουν καλύτερη θέση ενόψει αυτών των αλλαγών. Όχι πάντα μόνο προσπαθώντας να προβάλουν το δικό τους έργο αλλά συχνότερα υποβιβάζοντας αυτό συναδέλφων τους.

Στο παρασκήνιο λοιπόν τα καρφιά σε αυτοδιοικητικές συζητήσεις, στις οποίες κυριαρχεί το θέμα των αλλαγών μαζί με τις εκτιμήσεις για το ποιες μπορεί να είναι αυτές, είναι πολλά με αποστολείς και παραλήπτες στελέχη της διοίκησης. «Έχει αποτύχει, δεν μπορεί να προχωρήσει τα θέματα», «έχει δική του ατζέντα, κοιτάει μόνο τον εαυτό του», «δεν ασχολείται με το Δήμο», «ο δήμαρχος με θεωρεί τον καλύτερο συνεργάτη του», «τον Σεπτέμβριο δεν θα είμαι αντιδήμαρχος» είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούγονται συχνά τις τελευταίες ημέρες. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν μένει κρυφό και έτσι τείνει να δημιουργηθεί ένα κλίμα που κάθε άλλο παρά προάγει την αγαστή συνεργασία.

Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό προσδιορίζεται στις αρχές Σεπτεμβρίου με τη συμπλήρωση ενός έτους της διοίκησης Ζέρβα. Αναμένονται αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημαρχιών και μετακινήσεις.

No Comments Yet

Comments are closed