ΚΙΝΑΛ: Κόβουν κάθε χρόνο μία έως τρεις συντάξεις και τώρα πανηγυρίζουν

«Είναι πρόκληση να εμφανίζονται ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν προστάτες των συνταξιούχων» υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως σημειώνει, «την τριετία 2015-2018 αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους 7,5 δισ. ευρώ με τα μέτρα τους. Με την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με τη μείωση στις επικουρικές και στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και την περικοπή του εφάπαξ, με την επιβάρυνση των συνταξιούχων λόγω της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης… Μόνο για το 2019 αφαιρούν από τους συνταξιούχους 3,1 δισ. ευρώ. Και αυτό θα συνεχιστεί κάθε χρόνο» υποστηρίζει.

«Κόβουν κάθε χρόνο μία έως τρεις συντάξεις, με μεγαλύτερα θύματα τους συνταξιούχους του ΕΚΑΣ, και τώρα πανηγυρίζουν γιατί έδωσαν προεκλογικά 800 εκατ., δηλαδή ούτε μισή σύνταξη» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει το γεγονός πως η μέση νέα σύνταξη τώρα ανέρχεται στα 612 ευρώ, από τα 748 ευρώ που ήταν με το προ Κατρούγκαλου καθεστώς, δηλαδή 18,2% μέση μείωση.

Κατά το ΚΙΝΑΛ, αποκρύπτεται το γεγονός ότι «με τους δικούς τους νόμους απονέμονται πλέον συντάξεις- βοηθήματα σε συνταξιούχους του ΟΓΑ αλλά και άλλων Ταμείων, που είναι μικρότερες από τις συντάξεις των ανασφάλιστων των 360 ευρώ».

«Την «έρημη και τον έρημο συνταξιούχο» – όπως τους ονομάζουν στα spots τους – αυτοί τους καταρήμαξαν. Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα…» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, που συμπληρώνει: «Όποιος πραγματικά νοιάζεται για τους συνταξιούχους, πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη, με μόνιμα μέτρα και πολιτικές που εξασφαλίζουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στη ζωή τους. Εμείς καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση νόμου στη Βουλή: Η κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και στα 700 για το ζευγάρι. Δέσμευσή μας που – όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά – είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., αντί να κοκοραμαχούν, θέλουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν στους συνταξιούχους, δεν έχουν παρά να την αποδεχθούν και να την ψηφίσουμε όλοι μαζί» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

No Comments Yet

Comments are closed